r
Nosalty Logó

Tojáslepény spenóttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
RAW
Tojáslepény spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1620 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3756 micro
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3241 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7513 micro
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1670 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3873 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk, ebbe tesszük a spenótot.
  2. Kb. 3-5 percig főzzük, ezután a spenótot jeges vízbe helyezzük.
  3. Óvatosan kicsavarjuk a vizet a spenótból, és kb. 1-1,5 cm széles rudakat formázunk belőle.
  4. A hossza akkora legyen, amekkora a palacsintánk.
  5. Verjük fel a tojásokat, sózzuk ízlés szerint.
  6. Nagyon vékonyan olajozzuk meg a serpenyőt.
  7. Annyi tojást öntünk a serpenyőbe, hogy forgatás nélkül átsüljön.
  8. Még a serpenyőben ráhelyezzük a spenót rudat, és óvatosan feltekerjük a palacsintával.
  9. Tálra helyezzük, felszeleteljük. Így 2-3 rudat kapunk a megadott mennyiségből.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7687
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Ajánló

Rizzsel és különböző japán ételekkel nagyon finom.

Receptkategóriák

こんにちは  Konnichiwa! Ezt az étel egy japán hölgytől tanultam a neten. Az étel neve Hourenso Tamagoyaki. Én sót nem raktam bele. A bento dobozom egyik alap étele. Kutyáim is nagyon szeretik.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...