Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsán-kebab

Padlizsán-kebab
Padlizsán-kebab
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közel-keleti/dél-kelet európai konyhák elsődleges alapanyaga a padlizsán, és gasztro-kultúrájuk egyik legfontosabb eleme a kebab. Arra gondoltam, hogy a padlizsán lágysága és a kebab hús fűszeressége tökéletes párost alkothat.

hozzávalók / 3 adag

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

ajánlat

Friss salátával ajánlott elfogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A mártáshoz minden alapanyagot összekeverünk, félreteszünk belőle 1-2 evőkanállal, majd a hűtőbe rejtjük, hogy felkészüljön a további feladatára.
  3. A padlizsánok sapkáját levágjuk, a zöldségeket félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk (arra nem lesz szükség a továbbiakban). Az így keletkezett padlizsán-teknők belsejét a félretett mártással és pár csepp citromlével kikenjük.
  4. A raguhoz az olívaolajat összekeverjük a vízzel (ettől még szépen meg fog a hús pirulni, de szószosabb lesz), majd minden egyéb fűszert, hozzávalót hozzáadunk, köztük a csíkokra vágott csirkemellet is, amit jól átforgatunk a pácban. Várunk 1-2 percet, majd minden további zsiradék hozzáadása nélkül felforrósított serpenyőben 5-6 percig pirítjuk, de vigyázzunk, mert könnyen leég.
  5. A ragut egyenletesen szétosztjuk a padlizsán-teknőkbe, majd a feladatára a hűtőben felkészült mártást testvériesen szétosztjuk a töltött zöldségek tetején.
  6. 20 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 429
elküldve: 4
receptkönyvben: 170
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Chef Petersson

Mióta szakács: 2013.09.05.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos raguval töltött padlizsán mártással, töltött padlizsán, húsos padlizsán joghurtos-sajtos mártással sütve

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sir-git
Sir-git Sun, 2013-10-20 20:06

Szia,

nagyon finom lett:) Párom eddig nem evett padlizsánt, főleg nem így de szerintem a kedvence lett:) Köszi a segítséget, a végén zsírpapírra tettem és nem égett le, teljesen jó lett.

Sir-git
Sir-git Sun, 2013-10-20 14:13

Nem tudom de már mindegy, hogy a tepsibe kell-e valamit tenni a padlizsán alá? Olaj, víz? Már készül... remélem nem rontom el:/

petersson8
Chef Petersson / petersson8 Sun, 2013-10-20 17:14

Szia,
Hogy sikerült? Én simán csak megmosom, nem forrázom le, nem hámozom meg. A padlizsán alatt csak a szokásos módon kivajazom enyhén a tepsit. Szerintem mehet olaj vagy víz is, a lényeg, hogy ne ragadjon le, de minimális kenéssel nem fog! Kíváncsi vagyok hogy sikerült és örülök, hogy megtetszett

Sir-git
Sir-git Sun, 2013-10-20 10:09

Szia,

Még sosem csináltam illetve ettem ilyet, de ma megcsinálom. Remélem sikerülni fog mert a tied nagyon guszta:)
Gondolom megmosom a padlizsánt mielőtt megtöltöm és a padlizsán "héja" is megehető, ugye?
Köszönöm előre is a válaszodat.

559
joghurt 5 ek
majonéz 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
xilit 1 teáskanál
petrezselyem 1 ek
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
snidling 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
kurkuma 1 ek
edami sajt 15 dkg
padlizsán 2 db
citromlé 1 teáskanál
csirkemell filé 400 g
olívaolaj 4 ek
víz 50 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
mustármag 1 ek
rozmaring 1 teáskanál