r
Nosalty Logó

Padlizsán-kebab

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Chef Petersson
Padlizsán-kebab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 566 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 1700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Összesen 110 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 566 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1988 mg
  • Nátrium
    1765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 1700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Elkészítés

Mártáshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A mártáshoz minden alapanyagot összekeverünk, félreteszünk belőle 1-2 evőkanállal, majd a hűtőbe rejtjük, hogy felkészüljön a további feladatára.
  3. A padlizsánok sapkáját levágjuk, a zöldségeket félbevágjuk, és a belsejét kikaparjuk (arra nem lesz szükség a továbbiakban). Az így keletkezett padlizsán-teknők belsejét a félretett mártással és pár csepp citromlével kikenjük.
  4. A raguhoz az olívaolajat összekeverjük a vízzel (ettől még szépen meg fog a hús pirulni, de szószosabb lesz), majd minden egyéb fűszert, hozzávalót hozzáadunk, köztük a csíkokra vágott csirkemellet is, amit jól átforgatunk a pácban. Várunk 1-2 percet, majd minden további zsiradék hozzáadása nélkül felforrósított serpenyőben 5-6 percig pirítjuk, de vigyázzunk, mert könnyen leég.
  5. A ragut egyenletesen szétosztjuk a padlizsán-teknőkbe, majd a feladatára a hűtőben felkészült mártást testvériesen szétosztjuk a töltött zöldségek tetején.
  6. 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10260
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Friss salátával ajánlott elfogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Chef Petersson 6 recept

A közel-keleti/dél-kelet európai konyhák elsődleges alapanyaga a padlizsán, és gasztro-kultúrájuk egyik legfontosabb eleme a kebab. Arra gondoltam, hogy a padlizsán lágysága és a kebab hús fűszeressége tökéletes párost alkothat.

Hozzávalók

Mártáshoz

Padlizsánhoz

Raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek