Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztával töltött padlizsán

Tésztával töltött padlizsán
Tésztával töltött padlizsán
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán kiadós étel, mindenkinek ajánlom, aki szereti a tészta és zöldség párosítását.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd olajon megfuttatva félretesszük. A padlizsánokat kettévágjuk, kiszedjük a húsukat, és felkockázzuk. A padlizsán üres belsejét és egy tepsit kiolajozunk, majd abban egymás mellé téve elrendezzük őket.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a felvágott padlizsán belsőt is. 5 percig pirítjuk, közben a paradicsomot is feldaraboljuk, majd az idő leteltével hozzákeverjük.
  3. Fűszerezzük ízlésünk szerint, és 10 perc alatt összepároljuk. Hozzáöntjük a félretett tésztát, alaposan átkeverjük, majd a padlizsánokat félig megtöltjük vele. Ezt követően felkarikázzuk a mozzarellát, egy sorban rápakoljuk, és befedjük a maradék tésztával. 
  4. Sajtot reszelünk, melyet összekeverünk kevés zsemlemorzsával, és ráhalmozzuk a tetejére. 200 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
  5. Tálaláskor jégsalátát adunk mellé.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 620
elküldve: 7
receptkönyvben: 91
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pennével töltött padlizsán, töltött padlizsán sajttal, sült töltött padlizsán

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsgog
zsgog Sun, 2018-09-09 22:27

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :) Mindent pontosan kimértem, ennek ellenére a tészta elég sok lett, úgyhogy egy paradicsompüré-konzervet is belefőztem. Nálam 20 perc elég volt a sütéshez.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-02-24 01:30

Ez szuper jol hangzik! Tesztat nem eszek, de lencsevel vagy barna rizzsel is biztos ugyanolyan finom lesz.

Mercur
Bori / Mercur Mon, 2013-02-25 09:31

Még más töltelékkel nem próbáltam, de úgy is biztosan finom, ha esetleg kipróbáltad nyugodtan írj egy kis tapasztalatcserére :)

491
padlizsán 2 nagy db
paradicsom 40 dkg
penne 20 dkg
mozzarella 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
trappista sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 2 ek
jégsaláta 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek