Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán

Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán
Tarjás kuszkusszal töltött padlizsán
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, éppen ezek a hozzávalók voltak otthon, és valami ebédszerűséget kellett rittyentenem, így született meg a recept, ami nekünk nagyon ízlett (vagy csak nagyon éhesek voltunk az egész napos medenceépítés miatt :P ). 

Természetesen tetszőlegesen rakható bele más fűszer is, lehet tejföllel leönteni, és sajtot reszelni rá, bárhogyan variálható. Köretként rizst főztem hozzá, de burgonyával is teljesen jó lehet. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. A kis "csónakokat" besózzuk, és hagyjuk kicsit állni.
  2. A kuszkuszt elkészítjük, vagyis kb. 1-1,5x annyi forró vizet öntünk rá, mint amennyi a kuszkusz, és hagyjuk állni kb. 5-10 percet, amíg az összes vizet fel nem szívja.
  3. A hagymát felaprítjuk, a tarját és a paprikát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítunk mindent (én általában egyszerre teszem ezeket a serpenyőbe). Ha kész, és a kuszkusz is puha, összekeverjük őket, majd ehhez hozzákeverjük a két egész tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  4. A sótól közben kissé megvizesedett padlizsánok belsejéből papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, és szépen beletöltjük a tölteléket.
  5. A padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes lángon (nekem brutál a légkeveréses sütőm, és 150 C-nál nem nagyon kell feljebb állítani, de az másnak valószínű kevés lenne) kb. 20 percet sütjük (vagyis igazából párolom), majd az alufóliát levéve még olyan 5-10 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 356
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

bbarbye

Mióta szakács: 2014.04.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött padlizsáncsónak, kuszkuszos töltött padlizsán, tarjás-kuszkuszos töltött padlizsán

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
padlizsán 2 db
füstölt-főtt tarja 10 dkg
kuszkusz 12 dkg
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 1 közepes db
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek