Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal

Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal
Olasz zöldségleves - Minestrone csirkehússal
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

17 évig vegetáriánus voltam, így nagyon jól megismertem a zöldségeket, azok változatossá tételében és a fűszerezésében rejlő lehetőségeket. Olaszországban is sokféle Minestrone-t ettem, attól függően, hogy északon, délen, nagyvárosban vagy kistelepülésen járunk, különféle variációkkal találkozhatunk. Egy a közös bennük, hogy mindet imádom.

Mivel én továbbra se vagyok a húsételek rajongója, így meg kellett találnom itthon a metszéspontot a férjem húsimádata és az általam preferált zöldségek fogyasztása között. Ez a leves azonban nem a kompromisszum kategória!! Egyszerűen imádom!!! :)

Azonban ez nem az ismertebb paradicsomos változat, de később ő is felkerül ide. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A legfinomabb frissen reszelt parmezánnal, és frissen őrölt fekete borssal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este átválogatjuk, megmossuk és beáztatjuk a fejtett babot.
  2. Másnap megmossuk a húst, 3x3 cm-es kockákra vágjuk (így könnyebb kihalászni a tányéromból:)), átmossuk a gerslit, megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és ízlés szerint, akár nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is, majd rádobjuk a húst, a leszűrt babot és a gerslit, beletesszük a fűszereket, sót, felöntjük vízzel, és kb. 20 percet fedő alatt főzzük (a főzés közben elpárolgó vizet pótoljuk).
  4. Ezután hozzátesszük a többi zöldséget a burgonya kivételével (a frissen aprított petrezselyemből félretehetünk egy picit díszítéshez), és még kb. 45 percig főzzük, végül beletesszük a burgonyát is, és így készre főzzük a levest.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 374
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

olasz zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

282
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 10 gerezd
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
fejtett bab 10 dkg
cukkini 1 kis db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
zeller 1 kis db
zellerlevél 10 db
karalábé 1 kis db
burgonya 2 közepes db
gersli 10 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
babérlevél 6 db
rozmaring 3 szál
víz 4 l
olívaolaj 5 ek