r
Nosalty Logó

Muszaka Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Muszaka Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 1117 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 6696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakomány

Mártás

Összesen 137 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1508.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    460.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3249 micro
  • Lut-zea
    2347 micro
Összesen 1117 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    491.5 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9051.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    2761 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    3188 mg
  • Nátrium
    2213 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2764.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2080 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    853 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    628 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1627 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    5235 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    19496 micro
  • Lut-zea
    14082 micro
Összesen 6696 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    401 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Rakomány

Mártás

Elkészítés

Rakomány

  1. A finomra vágott hagymával együtt kevés olajon megpirítjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot, a pürét, a bort és ízlés szerint kevés cukrot és ételízesítő port. Ezután letakarva puhára pároljuk, néha-néha megkevergetjük.
  2. Közben előkészítjük a zöldeket, a megmosott padlizsánt hosszában kb. 1 centiméter vastagságúra szeleteljük és besózzuk, majd kb. fél órát állni hagyjuk, ezután papírtörlővel leitatjuk a nedvességet róluk.
  3. A cukkinit és a hámozott burgonyát szintén hosszában szeleteljük 1 centisre. Az előkészített zöldeket kevés olajban elősütjük, a burgonyát kissé jobban.
  4. Rétegezés: egy tepsit kevés olajjal kikenünk. Egy sor burgonya, só, őrölt szerecsendió, durvára reszelt sajt. Erre a sor padlizsán, só bors. Ráhalmozzuk a kész darált húsos szószt. Befedjük cukkinival, csipet só és őrölt fahéj, majd reszelt sajt következik.
  5. Végül az egészet beborítjuk a maradék krumplival.
  6. A tepsit alufóliával lefedjük, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órán át pároljuk.
  7. A sütőből kivett rakományra öntjük a masszát, majd megszórjuk a maradék durvára reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük, vagyis amíg megpirul a teteje.

Mártás

  1. Közben elkészítjük a mártást, az olvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, vigyázva, nehogy odakapjon.
  2. A tűzről levéve, folyamatosan kevergetve egy habverővel, fokozatosan adagolva felengedjük a meleg tejjel, ezután a tűzre visszatéve mártás sűrűségűre keverjük.
  3. A tűzről levéve belekeverjük a felvert tojásokat és a tejfölt, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, majd egy-két pillanatra visszatesszük a tűzre, és átkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5205
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Muszaka Katharosz konyhájából
Katharosz 489 recept

Elég régóta szemezgetek ezzel a görög specialitással, most végre rászántam magam az elkészítésére. Isteni finom lett, nagyon ízlett a családomnak, csak ajánlani tudom. Forrás: "Ízek városa ATHÉN".

Hozzávalók

Rakomány

Mártás

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!