Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott sóska hús nélkül

Rakott sóska hús nélkül
Rakott sóska hús nélkül
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt olvastam ezt a receptet. Azóta párszor elkészítettem. Nagyon finom, könnyű nyári fogás. Akinek hiányzik belőle a hús, annak azt javasolom, hogy a tojásokra és a tetejére tegyen bacon szalonnát, vagy kipróbálhatja darált hússal. Én a rizst, a tojást és a sóskát egyszerre főztem, így nekem ez kb. 20 perc volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst enyhén sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sóskát leszárazzuk, alaposan megmossuk. 1 ek olajon a sóskát megpároljuk, ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
  3. A tojásokat megfőzzük enyhén sós vízben, majd hideg vízzel leöblítjük, és megpucoljuk. Karikára vágjuk a tojásokat.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
  5. A sóska felét (kiengedett levével együtt) a tál aljára tesszük. Erre simítjuk a rizst, majd az enyhén megsózott tejföl harmadával megkenjük. Most a tojáskarikákat osztjuk el rajta, és ezt is megkenjük a tejföl második harmadával. Erre a sóska másik fele következik, majd a maradék tejföl.
  6. Kb. 45 percig sütjük 210 fokos sütőben.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom ételt.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott sóska tojással és rizzsel, hús nélküli rakott sóska, húsmentes rakott sóska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2014-06-02 13:18

Szia! Nagyon szívesen! Örülök, hogy ízlett, és ez nekem is öröm, mert ezzel örömet okoztam. Üdvözlettel:Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sat, 2014-04-19 10:17

Kedves Emese! Köszönöm, hogy megosztottad velem az ötleteidet. Az a jó a receptekkel, hogy az ember a saját ízlését is bele tudja vinni. Bízom benne, hogy ízlett Nektek! Kellemes Húsvétot kívánok! Üdvözlettel:Kinga

siposemese
siposemese Sat, 2014-04-19 07:47

Elkeszitettem, annyi kiegeszitessel, hogy korabbrol megmaradt lasagne tesztalapokat is hasznaltam, legalso illetve legfelso retegkent. Hogy megpuhuljon a teszta rizstejet ontottem a tepsibe, erre fektettem a lapokat. A tejfolbe son kivul borsot, steviat es szerecsendiot raktam. A tetejere szort sajt kerult.

816
sóska 80 dkg
rizs 30 dkg
főtt tojás 5 db
tejföl 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg