r
Nosalty Logó

Minestrone, ahogyan mi szeretjük

sodrofa
Minestrone, ahogyan mi szeretjük
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

565
Kalória
19.4g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
564g
Víz
21.3g
Koleszterin
19.2g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1691 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    2623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    564 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2483 micro
  • β-karotin
    7918 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2746 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10012.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    7869 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1691.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2288 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    714 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1078 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    23754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8237 micro
  • Lut-zea
    3952 micro
Összesen 1691 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasba olívaolajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval, majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük a zöldségalaplével.
  3. Lassan főzzük kb. 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót, a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfőtt.
  4. Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Amint említettem, bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más kisebb szemű bab is tökéletes mint pl. a cannelini.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek