r
Nosalty Logó

Olasz zöldségleves magyarul

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olasz zöldségleves magyarul
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Leves

Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Leves

Összesen 1252 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

Leves

Összesen 50 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 313 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1963.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    2477 micro
  • β-karotin
    6956 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    2343 micro
Összesen 1252 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

  • 100 g sajt (kemény vagy félkemény sajt (parmezán lenne a legjobb, de elég drágán mérik, így a hagyományos, magyar sajt, a trappista is megfelel))

Leves

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrunk, és 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Kétfelé vágjuk. Az egyik felét lisztezett deszkán 2 mm-esre kinyújtjuk.
  3. 3 cm távolságban letesszük az egy csipetnyi reszelt sajtokat, és ráborítjuk a tészta szintén 2 mm-esre kinyújtott, másik felét.
  4. A kezünk élével - a halmok között - lenyomkodjuk a tésztát, majd derelyevágóval kivagdaljuk a pici tésztabatyukat. Ha kell, villával lenyomkodjuk a széleit.
  5. Sós vízben kifőzzük (ehhez 2 perc kell). Leszűrjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és a levesben tálaljuk.

Leves

  1. A zöldségeket a zöldhagyma kivételével vékony csíkokra (úgy is mondják, hogy zsülienre) vágjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk az olaj és vaj keverékén.
  3. Rátesszük a paradicsompürét, és 3 percig együtt pirítjuk.
  4. Következik a zeller, majd kb. 3 perc után a petrezselyem, és újabb 5 perc után a sárgarépa.
  5. Így együtt - kis lángon - pirítjuk tovább. Ha már érezzük a jó erős zöldségillatot, sózzuk, borsozzuk.
  6. Felöntjük 1,2 l vízzel. Forrás után takarékra tesszük, és nagyjából még 10 percig főzzük.
  7. Elzárjuk, beledobjuk a négy részre vágott gombát. Lefedjük, és 10-15 perc múlva - zöldhagymával megszórva -tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 16008
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen változó, hogy szeretjük-e a levest (úgy általában), vagy egyáltalán nem kívánjuk. Tavasszal szinte nincs olyan hét, hogy legalább egyszer meg ne főznénk. Az elnevezéssel is akadt problémám, mert az elkészítése valamelyest eltér (az Olaszországban is százféle) recepttől, de ez mellékvágány, mert úgy tűnik, a ravioli az "idegen test", ami bekerült a levesbe, így azzal tartozom magyarázattal, ami a következő: kifejezetten nem szeretem (ez sokaknak ismerős kép lehet...), amikor a forró levesben a reszelt sajt elolvad és egy nagy, nyúlós masszává válik. Ezért, ha a sajtot tésztaburokba zárjuk, el is olvad, frissen gyúrt tészta is kerül a levesbe, jól is néz ki, ráadásul egyedi is lesz. Van egy rendkívül egyszerű szerkezetem a ravioli készítéséhez, amit az egyik online vásártéren vettem. Ajánlom neked is.

Hozzávalók

A tésztához

Leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek