Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (2)

leírás

Sertés hasfalából készült, olasz fűszeres szalonna. Formáját tekintve lehet kerek, vagy négyzetes alakú. Nyersen is fogyasztható, de számtalan étel készítéséhez is használatos (például tésztákhoz, salátákhoz, rizshez, pizzákhoz, húsokhoz, levesekhez).

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Pancetta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        petra
        Petra / petra Mon, 2008-03-17 17:31

        A pancetta a sertés hasából készül, míg a bacon készülhet a sertés hátából és oldalából is. Másik különbség, hogy a pancettát általában nem füstölik. Formájukat tekintve pedig a pancetta a legtöbb esetben kerek szeletekben kapható, míg a bacon jellemzően hosszúkás, téglalap alakú szeletekben. A fűszerezést illetően az olaszok szegfűszeget és borsot használnak a pancetta készítésekor.

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó Mon, 2008-03-17 16:29

        Mi a különbség a pancetta és a bacon szalonna között?