Vajbab

Leírás
A nyári szezon egyik legkedveltebb zsengéje, a hazai hagyományos konyha egyik legjellemzőbb zöldsége. Társaihoz hasonlóan alacsony energia- és magas rosttartalmú, klasszikusan levesként, főzelékként vagy rakott húsételek részeként készítjük el. Fogyasztható párolva köretként, de akár meg is süthetjük! fotó: flickr/cookbookman17
Mikor vegyem
Nyáron szezonban, szezonon kívül gyorsfagyasztott, illetve konzerv változatai kaphatók.
hogyan tároljam
Frissen hűtőszekrényben, gyorsfagyasztottan mélyhűtőben, konzervként spájzban.
100g Vajbab
fehérjetartalom
1.82 g
zsírtartalom
0.09 g
szénhidráttartalom
7.13 g
víztartalom
90.27 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
38 mg
Kalcium
37 mg
Magnézium
25 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.074 g
C vitamin
16.3 mg
Kolin
15.3 mg
Niacin - B3 vitamin
0.752 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.82 g
Zsír
telített zsírsav
0.026 g
egyszeresen telített zsírsav
0.005 g
többszörösen telített zsírsav
0.059 g
ásványi anyagok
Kalcium
37 mg
Vas
1.04 mg
Magnézium
25 mg
Foszfor
38 mg
Nátrium
6 mg
Cink
0.24 mg
Réz
0.069 mg
Mangán
0.214 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
3.4 g
cukor
3.27 g
víz
90.27 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.084 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.105 mg
Niacin - B3 vitamin
0.752 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.094 mg
Folát
37 µg
Kolin
15.3 mg
E vitamin
0.41 mg
K vitamin
43.2 µg
C vitamin
16.3 mg
B6 vitamin
0.074 g