Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Különleges minestrone füstölt tofuval

Különleges minestrone füstölt tofuval
Különleges minestrone füstölt tofuval
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept tökéletes minden hozzám hasonlóan diétázónak: nincs benne tészta, krumpli vagy hús, amik elnehezítik a levest - van viszont rengeteg zöldség és finomabbnál finomabb ízek. A füstölt tofut bátor próbaként raktam bele, és istenien működött! Amellett, hogy megemeli a leves fehérjetartalmát, így a vegetáriánuoknak is nagyon jó választás, egy egészen különleges ízt kölcsönöz a levesnek. Érdemes kipróbálni. Olyan finom volt, hogy végül parmezánt is elfelejtettem belerakni!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 db kisebb póréhagyma / nagyobb fajta zöldhagyma vagy vegyesen a kettő
  • 3 (vagy több) gerezd fokhagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db zellerszár
  • 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 1 kis ü fehérbab
  • 10 dkg füstölt tofu
  • 0,5 dl paradicsomlé vagy frissen passzírozott paradicsom
  • 1 l zöldség alaplé
  • só, bors, vágott petrezselyem, oregánó, frissen őrölt színes bors
  • olívaolaj

ajánlat

Aki szereti a csípőset, bátran bolondítsa ezt a levest ízlés szerint chilivel! Ha nem fogy el, mielőtt eszünkbe jutna, akkor parmezánnal is szórjuk meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát karikára vágjuk, és az olívaolajon elkezdjük pirítani. Eközben felszeleteljük a zöldségeket.
  2. Mikor már kicsit összeesett a hagyma, hozzáadjuk a fokhagymát, fehérrépát, sárgarépát, zellert, cukkinit, fehérbabot, majd a konzerv paradicsomot (a sorrend a puhulás miatt fontos).
  3. Hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Felöntjük a zöldség alaplével, majd hozzákeverjük a paradicsomlevet vagy passzírozott paradicsomot, és körülbelül még tíz percig rotyogtatjuk.
  5. A tofut a legvégén kell beletenni, és amikor újra felforr, levesszük a tűzről, és már tálalhatjuk is.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 921
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lunalit

Mióta szakács: 2013.04.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos zöldségleves, minestrone tofuval, tofus minestrone

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!