r
Nosalty Logó

Marcipános almás pite

Zsuzsamama56
Marcipános almás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Töltelékhez

A tetejére

1333
Kalória
16.3g
Fehérje
179.2g
Szénhidrát
63.4g
Zsír
249.2g
Víz
72.5g
Koleszterin
11.8g
Élelmi rost
100g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 1333 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 8021 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1333 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    2703 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1075.4 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    1495.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2196 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2033 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 8021 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit géppel begyúrjuk, majd folpackba becsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  2. Másnap két lapot nyújtunk lisztezett deszkán, és az egyik lapot tepsibe tesszük, majd megböködjük villával.
  3. A reszelt almát, amit előtte citromlével meglocsoltunk, majd egy kevés állás után kissé kicsavartunk a levétől, összekeverjük a barna cukorral és a fűszerekkel.
  4. A tésztára csipkedjük a marcipánmasszát, ha valakinek keményebb van, akkor reszelje. Halmozzuk rá az almát. Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket egyforma vastagságúra, hogy mindenhova jusson belőle. Ezután a házkikészítésű szederöntetből kanállal öntünk az alma tetejére. Már csak a másik lapot kell ráhelyezni, és lenyomkodni. Szintén villával megszurkáljuk.
  5. Én beirdalom szépen, hogy rovátkás legyen, és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk, és olvasztott csokoládéval bevonjuk, majd megszórjuk pirított fenyőmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30

Saját receptem.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek