Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Kissé savanykás zamatú bogyós gyümölcs, magas C-vitamin tartalommal. Gyümölcsük, levelük tanninokban (csersavakban) igen gazdag. Számos fajt gyógynövényként használnak, mivel a tanninnak összehúzó tulajdonsága van, ami a hajszálereket védi. Baktériumölő hatása szintén ismert.
Fogyaszthatjuk nyersen, süteményekbe is tehetjük, de készíthetünk belőle lekvárt, szörpöt, sőt bort is.
Az éretlen termését az olajbogyóhoz hasonlóan már az ókor óta szokás sós vagy ecetes vízben köménymaggal eltenni. Borecetben elrakva a kapribogyót helyettesítheti. Savanyítani is szokták, és vadhúsból készült ételekhez tálalják. Korábban a házi kertekben gyakori növény volt, ma már háttérbe szorult.
Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.
(Forrás: Wikipédia)

mikor vegyem

Augusztus közepétől szeptember végéig tart a szezonja. Fagyasztva bármikor beszerezhető.

hogyan tároljam

Szétterítve, hűtőben egy-két napig eláll.

Szeder alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!