r
Nosalty Logó

Kókuszos-birsalmás pite

Kati Mami
Kókuszos-birsalmás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

409
Kalória
7.6g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
56.2g
Víz
134.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

tészta készítése

  1. Kimérjük a liszteket és a többi hozzávalót is. A sütőport a liszthez keverjük az édesítővel és a citromhéjjal, sóval együtt.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, és a tojással összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés vízzel segítünk, hogy összeálljon. Amíg a birsalmát megpároljuk, addig a tészta pihen.
  3. Kikenjük a piteformát vajjal, és liszttel hintjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor az ama elkészül, félretesszük, és a tésztát kinyújtjuk kissé, a formába tesszük úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Megszurkáljuk villával, és elősütjük 10 percig.

kókuszos piskóta

  1. Az almákat megmossuk és a magházukat eltávolítjuk. A felszeletelt almát egy lábasban két-három ek. vízzel, 1-2 ek. cukorral és fahéjjal félig megpároljuk. Vigyázzunk, mert hamar szétesik. Inkább hagyjuk egy kicsit keményebbre!
  2. Félretesszük hűlni.
  3. 2 ek cukrot megpirítunk, és hozzáöntjük az alma párolólevét, hogy feloldódjon, és ezt is félretesszük.

birsalma előkészítése

  1. A két tojást szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel ,beleforgatjuk a lisztet és a kókuszt is.
  2. A fehérjét habbá verjük, és összeforgatjuk a két részt.
  3. Kivesszük az elősütött tésztát, és belesimítjuk a piskótakeveréket.
  4. A párolt almaszeletekkel kirakjuk a süti tetejét, és visszatoljuk a sütőbe, tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor kész, rálocsoljuk a karamellt, és pár percre még a sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a birsalmát, és szerintem az egyik legzamatosabb gyümölcs. Volt birsalma, volt kókusz.... tehát megsütöttem az alábbi süteményt. Finom lett! Nemcsak szerintem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...