r
Nosalty Logó

Kókuszos-birsalmás pite

Kati Mami
Kókuszos-birsalmás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

409
Kalória
7.6g
Fehérje
40.7g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
56.2g
Víz
134.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír

tészta készítése

kókuszos piskóta

birsalma előkészítése

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    244.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 2452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

tészta készítése

  1. Kimérjük a liszteket és a többi hozzávalót is. A sütőport a liszthez keverjük az édesítővel és a citromhéjjal, sóval együtt.
  2. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, és a tojással összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés vízzel segítünk, hogy összeálljon. Amíg a birsalmát megpároljuk, addig a tészta pihen.
  3. Kikenjük a piteformát vajjal, és liszttel hintjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor az ama elkészül, félretesszük, és a tésztát kinyújtjuk kissé, a formába tesszük úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Megszurkáljuk villával, és elősütjük 10 percig.

kókuszos piskóta

  1. Az almákat megmossuk és a magházukat eltávolítjuk. A felszeletelt almát egy lábasban két-három ek. vízzel, 1-2 ek. cukorral és fahéjjal félig megpároljuk. Vigyázzunk, mert hamar szétesik. Inkább hagyjuk egy kicsit keményebbre!
  2. Félretesszük hűlni.
  3. 2 ek cukrot megpirítunk, és hozzáöntjük az alma párolólevét, hogy feloldódjon, és ezt is félretesszük.

birsalma előkészítése

  1. A két tojást szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel ,beleforgatjuk a lisztet és a kókuszt is.
  2. A fehérjét habbá verjük, és összeforgatjuk a két részt.
  3. Kivesszük az elősütött tésztát, és belesimítjuk a piskótakeveréket.
  4. A párolt almaszeletekkel kirakjuk a süti tetejét, és visszatoljuk a sütőbe, tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor kész, rálocsoljuk a karamellt, és pár percre még a sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretjük a birsalmát, és szerintem az egyik legzamatosabb gyümölcs. Volt birsalma, volt kókusz.... tehát megsütöttem az alábbi süteményt. Finom lett! Nemcsak szerintem.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...