r
Nosalty Logó

Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1675 micro
  • β-karotin
    4508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10303 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    480.9 g

Zsír

  • Összesen
    426 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19671.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    633 mg
  • Kálcium
    6190 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    6394 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5852 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    504 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1741 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    13401 micro
  • β-karotin
    36061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82424 micro
  • Lut-zea
    2681 micro
Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1185 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz a vöröshagymát, a répát, a zellert, a fokhagymás kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd az olívaolajon áthevítjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáöntjük a tejet, a ragut felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, kb. 2 ek oregánót, 2 ek olasz fűszerkeveréket és 10 nagy friss bazsalikomlevelet (tépjük, nem vágjuk!).
  5. Összeforraljuk, majd kb. 30 percenként megkevergetve, lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. A paradicsomlevet fokozatosan hozzáöntjük ezidő alatt.
  6. A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk.
  7. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, igen világos rántást készítünk.
  8. Folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a forralt tejet, addig keverjük, míg teljesen sima nem lesz.
  9. Sózzuk, hozzáadunk 1 tk szerecsendiót és fél tk őrölt fehérborsot.
  10. Addig főzzük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű!
  11. A tésztához sós vizet forralunk, és folyamatos forrásban tartjuk, ebben főzzük puhára a lasagne-lapokat.
  12. A tepsi aljára egy réteg tészta kerül, ezt a mártás követi, majd a reszelt sajt, s végül a ragu. A lépéseket addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a legfölső tésztarétegre mártás kerüljön, sajttal megszórva.
  13. Alufóliával lefedve, sütjük, az alufóliát az utolsó 10 percre levesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 28265
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Elég kiadós, laktató étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor a ragu elfőtte a levét, 2 dl száraz fehérborral felöntjük újra, felforraljuk, s ezután adjuk hozzá a paradicsomot eredetileg. Én azonban a marhát nem szeretem, borunk nem volt itthon, így ezen módosításokkal készül a lasagne nálunk. Általában nagy mennyiségben szoktam főzni, de elkészítettem már kettőnknek is az arányok megváltoztatásával.

Hozzávalók

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!