r
Nosalty Logó

Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan

NS
Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

1095
Kalória
60.1g
Fehérje
88.8g
Szénhidrát
53.2g
Zsír
445.7g
Víz
182.5g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A besamel mártáshoz

A rétegezéshez

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2459 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    445.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1675 micro
  • β-karotin
    4508 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10303 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1095 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    480.9 g

Zsír

  • Összesen
    426 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19671.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    633 mg
  • Kálcium
    6190 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1010 mg
  • Foszfor
    6394 mg
  • Nátrium
    5347 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    710.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

Víz

  • Összesen
    3565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5852 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    504 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1741 micro
  • Kolin:
    1105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2286 micro
  • α-karotin
    13401 micro
  • β-karotin
    36061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82424 micro
  • Lut-zea
    2681 micro
Összesen 8744 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1185 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz a vöröshagymát, a répát, a zellert, a fokhagymás kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd az olívaolajon áthevítjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáöntjük a tejet, a ragut felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, sót, borsot, kb. 2 ek oregánót, 2 ek olasz fűszerkeveréket és 10 nagy friss bazsalikomlevelet (tépjük, nem vágjuk!).
  5. Összeforraljuk, majd kb. 30 percenként megkevergetve, lassú tűzön 3-4 órán át főzzük. A paradicsomlevet fokozatosan hozzáöntjük ezidő alatt.
  6. A besamel mártáshoz a tejet felforraljuk.
  7. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, igen világos rántást készítünk.
  8. Folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a forralt tejet, addig keverjük, míg teljesen sima nem lesz.
  9. Sózzuk, hozzáadunk 1 tk szerecsendiót és fél tk őrölt fehérborsot.
  10. Addig főzzük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl sűrű!
  11. A tésztához sós vizet forralunk, és folyamatos forrásban tartjuk, ebben főzzük puhára a lasagne-lapokat.
  12. A tepsi aljára egy réteg tészta kerül, ezt a mártás követi, majd a reszelt sajt, s végül a ragu. A lépéseket addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy a legfölső tésztarétegre mártás kerüljön, sajttal megszórva.
  13. Alufóliával lefedve, sütjük, az alufóliát az utolsó 10 percre levesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 240 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eredeti receptet Olaszországból kaptam, 2 dolgot változtattam meg. Az eredeti recept szerint: 0,5 kg marhahúsból és 0,5 kg sertésből készül a ragu. A tej hozzáadása után, mikor a ragu elfőtte a levét, 2 dl száraz fehérborral felöntjük újra, felforraljuk, s ezután adjuk hozzá a paradicsomot eredetileg. Én azonban a marhát nem szeretem, borunk nem volt itthon, így ezen módosításokkal készül a lasagne nálunk. Általában nagy mennyiségben szoktam főzni, de elkészítettem már kettőnknek is az arányok megváltoztatásával.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...