Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-spenótos lasagne

Juhtúrós-spenótos lasagne
Juhtúrós-spenótos lasagne
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész héten spenótos lasagne járt a fejemben, hát hétvégén végre megcsináltam.

hozzávalók / 6 adag

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

ajánlat

Cifrázzuk bátran, mindent elbír: dió, fekete olíva, répa, stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az olajon felolvasztjuk a spenótot, hozzányomjuk a fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Ha kész, elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a kétféle túrót.
  4. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a besamelt.
  5. 5 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, közben felforrósítjuk a tejet. Ha kezd összeállni a liszt, apránként hozzáöntjük a tejet, közben mindig jól elkeverjük, hogy csomómentes maradjon a mártás. Ha végeztünk a tejjel, megvárjuk, míg egyet rottyan, elzárjuk a gázt, és fűszerezzük ízlés szerint.
  6. Jöhet az összeállítás. Egy tűzálló tál alját vékonyan bekenjük besamellel, jöhet egy réteg tészta, majd besamel, sajt és spenót. Ismét tészta, besamel, sajt és spenót következik. Így folytatjuk a rétegzést, ügyeljünk, hogy a tetejére már csak tészta, besamel és sajt kerül.
  7. Ha kész, mehet a sütőbe, jól fél óra alatt megpuhul a tészta.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 728
elküldve: 2
receptkönyvben: 134
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
63 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos lasagne, lasagne spenóttal és túróval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
lasagne tészta 25 dkg
edami sajt 15 dkg
spenót 45 dkg
juhtúró 25 dkg
ricotta 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 evőkanál
vaj 5 dkg
tej 5 dl