r
Nosalty Logó

Juhtúrós-spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Juhtúrós-spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 556 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 3340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Összesen 175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6609 micro
Összesen 556 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7117.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2395 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    2151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1273 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39652 micro
Összesen 3340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2072 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Elkészítés

Tészta és összeállítás

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az olajon felolvasztjuk a spenótot, hozzányomjuk a fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel.
  3. Ha kész, elzárjuk a gázt, és hozzákeverjük a kétféle túrót.
  4. Közben lereszeljük a sajtot és elkészítjük a besamelt.
  5. 5 dkg vajon megfuttatjuk a lisztet, közben felforrósítjuk a tejet. Ha kezd összeállni a liszt, apránként hozzáöntjük a tejet, közben mindig jól elkeverjük, hogy csomómentes maradjon a mártás. Ha végeztünk a tejjel, megvárjuk, míg egyet rottyan, elzárjuk a gázt, és fűszerezzük ízlés szerint.
  6. Jöhet az összeállítás. Egy tűzálló tál alját vékonyan bekenjük besamellel, jöhet egy réteg tészta, majd besamel, sajt és spenót. Ismét tészta, besamel, sajt és spenót következik. Így folytatjuk a rétegzést, ügyeljünk, hogy a tetejére már csak tészta, besamel és sajt kerül.
  7. Ha kész, mehet a sütőbe, jól fél óra alatt megpuhul a tészta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11676
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Ajánló

Cifrázzuk bátran, mindent elbír: dió, fekete olíva, répa, stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egész héten spenótos lasagne járt a fejemben, hát hétvégén végre megcsináltam.

Hozzávalók

Tészta és összeállítás

Spenót

Besamel

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...