r
Nosalty Logó

Tradicionális bolognai lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tradicionális bolognai lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 5285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    720 micro
  • β-karotin
    1987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6126.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    466 mg
  • Kálcium
    1135 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2330 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1470 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1319 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    687 micro
  • α-karotin
    2880 micro
  • β-karotin
    7950 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10293 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 5285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Vágjuk apróra kockára a hagymát, a sárgarépát és a zellert, s pirítsuk meg egy mély serpenyőben az olívaolajon és a vajon.
  2. Apróra vágjuk a szalonnát, hozzáadjuk a piruló zöldségekhez ,és beletesszük a darált húsokat is.
  3. Amikor a hús már megpirult, hozzáadjuk a bort, felvesszük alatta a lángot és pár perc alatt hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
  4. Ekkor hozzáadjuk az alaplevet, borsot és sót, s lassú tűzön két órán át főzzük, s időnként megkeverjük. A végén hozzáadjuk a tejet.
  5. Amíg fő a mártás, elkészítjük a besamel mártást.
  6. Felolvasztunk 5 dkg vajat, majd levesszük a tűzről, és habverővel folyamatos keverés közben hozzáadunk 5 dkg lisztet, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  7. Beleöntünk a tejből egy keveset (kb. 2 dl), és felhigítjuk a masszát, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a maradék 3 dl tejet, a csipet sót és csipet szerecsendiót, s állandó kevergetés mellett, kis lángon kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük.
  8. Ezután elkészítjük a lasagnat. Egy üveg tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk annyi tésztát, hogy elfedje a tálat. Teszünk rá kb. fél cm vastagon besamelt, majd ugyanannyi mártást, s végül parmezánnal szórjuk meg.
  9. Ezt még kétszer elvégezzük, s a végén azt a ragumennyiséget, amelyet a tetejére teszünk, összekeverjük egy adag besamellel, és így tesszük a tészta tetejére.
  10. Majd az egészet alaposan megszórjuk parmezánnal. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 132
  • Össznézettség: 114412
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármerre járunk a világban, szinte már mindenhol lehet kapni bolognai lasagne-t. De nem mind egyforma. Készítik különböző porokból vagy szószokból. Valahol ez talán érthető is, hiszen a tradicionális lasagne nagyon sok időt vesz igénybe. De ne sajnáljuk rá az időt, meg megéri elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek