r
Nosalty Logó

Spenótos kéksajtos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Spenótos kéksajtos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7328 micro
Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10985.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    5964 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43970 micro
Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2755 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A besamelhez

A lasagnehoz

Elkészítés

A besamelhez

  1. Előmelegítjük a sütőt, és minimális olajjal kiolajozzuk a sütőformát.
  2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, de nem pirítjuk.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és közben folyamatosan keverjük. Ha felforrt, kb. 5 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről.

A lasagnehoz

  1. Forró olajra dobjuk a megtisztított spenótot, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót.
  2. A fenyőmagot (ha használunk) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  3. A lasagnelapokat, ha biztosra akarunk menni, előfőzhetjük. Lobogó, sós forró vízbe dobjuk néhány percre, majd amikor épp elkezd puhulni, kivesszük. Ez különösen akkor szükséges, ha a lasagne nem nagyon leves. Ha elég híg a besamel, vagy friss tésztával dolgozunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
  4. 3 lapot egymás mellé fektetünk a sütőedényben. Ráhalmozzuk a spenót felét, megszórjuk a kéksajt és a fenyőmag felével, rákanalazzuk a besamel harmadát, majd befedjük újabb 3 tésztalappal. Megismételjük az előzőeket, majd a fedésre szánt, utolsó 3 tésztalap tetejére már csak a maradék besamelt és a reszelt sajtot szórjuk.
  5. Kb. 30 perc alatt pirosra pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17485
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a kéksajtot és a spenótot együtt. Ezt a receptet általában gnocchival készítem, de most lasagne tésztám volt, ezért született ez a recept.

Hozzávalók

A besamelhez

A lasagnehoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.