Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos kéksajtos lasagne

Spenótos kéksajtos lasagne
Spenótos kéksajtos lasagne
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a kéksajtot és a spenótot együtt. Ezt a receptet általában gnocchival készítem, de most lasagne tésztám volt, ezért született ez a recept.

hozzávalók / 6 adag

A besamelhez

A lasagnehoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A besamelhez

  1. Előmelegítjük a sütőt, és minimális olajjal kiolajozzuk a sütőformát.
  2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, de nem pirítjuk.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és közben folyamatosan keverjük. Ha felforrt, kb. 5 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről.

A lasagnehoz

  1. Forró olajra dobjuk a megtisztított spenótot, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót.
  2. A fenyőmagot (ha használunk) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  3. A lasagnelapokat, ha biztosra akarunk menni, előfőzhetjük. Lobogó, sós forró vízbe dobjuk néhány percre, majd amikor épp elkezd puhulni, kivesszük. Ez különösen akkor szükséges, ha a lasagne nem nagyon leves. Ha elég híg a besamel, vagy friss tésztával dolgozunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
  4. 3 lapot egymás mellé fektetünk a sütőedényben. Ráhalmozzuk a spenót felét, megszórjuk a kéksajt és a fenyőmag felével, rákanalazzuk a besamel harmadát, majd befedjük újabb 3 tésztalappal. Megismételjük az előzőeket, majd a fedésre szánt, utolsó 3 tésztalap tetejére már csak a maradék besamelt és a reszelt sajtot szórjuk.
  5. Kb. 30 perc alatt pirosra pirítjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 622
elküldve: 6
receptkönyvben: 411
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos lasagne, kéksajtos lasagne, lasagne spenóttal és kéksajttal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ecibogyoka23
Ecibogyoka23 / Ecibogyoka23 Sun, 2014-08-17 14:28

Hú, megőrülök már egy kis kéksajtért! Kismama vagyok, és nem ehetek, mivel penészes sajtról van szó... szerinted így, megsütve esetleg meg lehet enni?

Narcysz
Narcysz / Narcysz Tue, 2019-11-26 09:45

Nekem azt mondta az orvosom, hogy a boltban vett penészes sajtokat nyugodtan megehetem, csak a nyers, nem pasztőrözött tejből készülttel kell vigyázni.

Coook
Coook / Coook Mon, 2014-08-18 07:05

szia, elvileg sehogy nem javasolt, de en meg nyers tojast is ettem. szerintem nezz utana a neten, hogy ki it javasol.

Gringabringa
Gringabringa Fri, 2014-06-13 06:43

Amikor húsos raguval készítjük, a paradicsomos lében IS fő a tészta, meg a besamelben. Így, hogy "üres" spenót van hús helyett, nem kell több besamel? Vagy a fonnyasztott spenót mennyire "szaftos"?
Amúgy a lasagne Isten ajándéka :)

Coook
Coook / Coook Fri, 2014-06-13 07:44

Igen, pont ezért írtam, hogy előfőzhetjük a tésztát. Ha te nem szeretnéd, akkor több, vagy hígabb besamelt is használhatsz. A spenót önmagéban nem elég, de ott is trükközhetsz azzal, hogy felöntöd kevés vízzel mikor megfonnyasztod, és akkor abban is fő a tészta.

473
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 5 dl
szerecsendió 1 csipet
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
lasagne tészta 25 dkg
spenót 50 dkg
kéksajt 15 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
szerecsendió 1 csipet
parmezán sajt 5 dkg
fenyőmag 3 dkg