r
Nosalty Logó

Spenótos kéksajtos lasagne

Coook
Spenótos kéksajtos lasagne
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A besamelhez

A lasagnehoz

473
Kalória
19.6g
Fehérje
44.5g
Szénhidrát
23.4g
Zsír
74.5g
Víz
42.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7328 micro
Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10985.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    5964 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43970 micro
Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2755 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A besamelhez

  1. Előmelegítjük a sütőt, és minimális olajjal kiolajozzuk a sütőformát.
  2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, de nem pirítjuk.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és közben folyamatosan keverjük. Ha felforrt, kb. 5 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről.

A lasagnehoz

  1. Forró olajra dobjuk a megtisztított spenótot, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót.
  2. A fenyőmagot (ha használunk) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  3. A lasagnelapokat, ha biztosra akarunk menni, előfőzhetjük. Lobogó, sós forró vízbe dobjuk néhány percre, majd amikor épp elkezd puhulni, kivesszük. Ez különösen akkor szükséges, ha a lasagne nem nagyon leves. Ha elég híg a besamel, vagy friss tésztával dolgozunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
  4. 3 lapot egymás mellé fektetünk a sütőedényben. Ráhalmozzuk a spenót felét, megszórjuk a kéksajt és a fenyőmag felével, rákanalazzuk a besamel harmadát, majd befedjük újabb 3 tésztalappal. Megismételjük az előzőeket, majd a fedésre szánt, utolsó 3 tésztalap tetejére már csak a maradék besamelt és a reszelt sajtot szórjuk.
  5. Kb. 30 perc alatt pirosra pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Imádom a kéksajtot és a spenótot együtt. Ezt a receptet általában gnocchival készítem, de most lasagne tésztám volt, ezért született ez a recept.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek