r
Nosalty Logó

Spenótos kéksajtos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Spenótos kéksajtos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A besamelhez

A lasagnehoz

Összesen 176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1830.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7328 micro
Összesen 473 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10985.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2389 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    5964 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43970 micro
Összesen 2831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2755 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A besamelhez

A lasagnehoz

Elkészítés

A besamelhez

  1. Előmelegítjük a sütőt, és minimális olajjal kiolajozzuk a sütőformát.
  2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, de nem pirítjuk.
  3. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és közben folyamatosan keverjük. Ha felforrt, kb. 5 perc alatt besűrítjük, majd levesszük a tűzről.

A lasagnehoz

  1. Forró olajra dobjuk a megtisztított spenótot, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót.
  2. A fenyőmagot (ha használunk) száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
  3. A lasagnelapokat, ha biztosra akarunk menni, előfőzhetjük. Lobogó, sós forró vízbe dobjuk néhány percre, majd amikor épp elkezd puhulni, kivesszük. Ez különösen akkor szükséges, ha a lasagne nem nagyon leves. Ha elég híg a besamel, vagy friss tésztával dolgozunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.
  4. 3 lapot egymás mellé fektetünk a sütőedényben. Ráhalmozzuk a spenót felét, megszórjuk a kéksajt és a fenyőmag felével, rákanalazzuk a besamel harmadát, majd befedjük újabb 3 tésztalappal. Megismételjük az előzőeket, majd a fedésre szánt, utolsó 3 tésztalap tetejére már csak a maradék besamelt és a reszelt sajtot szórjuk.
  5. Kb. 30 perc alatt pirosra pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 475
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17457
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a kéksajtot és a spenótot együtt. Ezt a receptet általában gnocchival készítem, de most lasagne tésztám volt, ezért született ez a recept.

Hozzávalók

A besamelhez

A lasagnehoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?