Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai rizses vacsora zöldségekkel

Indiai rizses vacsora zöldségekkel
Indiai rizses vacsora zöldségekkel
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Három fogás egy receptben! A recept Nyíri Edit receptjei alapján lett elkészítve és egy kicsit átvariálva. A zöldséges körethez nyugodtan választhatunk másféle zöldségeket is. Ahogy az én képemen is látszik én sem követtem az eredeti receptet. Igaz, a zöldborsó és a krumpli nagyon kell bele:) Azt hiszem közel 21 éve rendszeresen főzök indiai ételeket. Ez egy egyszerűbb és laktató étel(ek), amit kezdők is el tudnak készíteni. Az eredmény egy fantasztikus indiai lakoma lesz, és Te leszel az Indiai konyha nagymestere a vendégeid szemében. Természetesen még lehet chapatit és csatnit és készíteni mellé. A csatni ebben az esetben legyen inkább édes, így jól megy ezekhez az ízekhez.

hozzávalók / 4 adag

A zöldségkeverékhez

A rizshez

Az uborkasalátához

ajánlat

Indiai lakomához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zölségkeverék: Az olajat felforósitjuk, megpirítjuk a curryleveleket.
  2. Beletesszük a zöldségeket (a zöldpaprika kivételével), és három percik pároljuk az olajban, vigyázzunk nehogy leégjen, majd felöntjük a vízzel. Kurkumával és a koriandrerrel fűszerezzük, majd felforraljuk.
  3. Lefedjük és kis lángon kb 15 percig főzzük. Időnként óvatosan kevergessük.
  4. Belekeverjük a sót, joghurtot és a zöldpaprikát.
  5. Rizs: Forraljuk fel a vizet egy lábasban a sóval és a kurkumával.
  6. Tegyük a római köményt és a barna mustármagot a forró olajba. Amikor a köménymagok megbarnultak, tegyük hozzá a mandulát, kesudiót és a rizst.
  7. 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Majd öntsük a sós forró vizet a rizsre. Még egyszer felforraljuk, majd szorosan lefedve kb 18-24 percig főzzük.
  8. Ha megfőtt, még forrón tegyük bele a citromlevet és a petrezselymet .
  9. Uborkasaláta: Az uborkát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Sózzuk, fűsszerezük. Tegyük a citromot és a petrezselymet az uborkához.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 860
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás rizs vegyes zöldségekkel, zöldséges rizs, indiai rizs zöldségesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691
napraforgó olaj 3 ek
curry levél 5 db
zöldbab 200 g
cukkini 200 g
kelbimbó 200 g
burgonya 200 g
zöldborsó 125 g
víz 1 dl
kurkuma 1 kk
koriander 1 teáskanál
zöldpaprika 1 db
joghurt 1 dl
1.5 kk
rizs 30 dkg
mandula 10 dkg
kesudió 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
római kömény 0.5 kávéskanál
mustármag 1 kk
2 kk
kurkuma 1 kk
citromlé 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
kígyóuborka 1 db
római kömény 2 csipet
0 ízlés szerint
citrom 5 dkg
petrezselyem 3 ek
fekete bors 1 csipet