r
Nosalty Logó

Indiai görög-joghurtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Meerkat
Indiai görög-joghurtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 3113 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Összesen 125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 776 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    222.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1051 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 3113 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Elkészítés

Csirke

  1. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, és egyből ráöntjük a görög joghurtot.
  2. 15 percig lefedve főzzük, majd a végén adjuk hozzáadjuk a sót és a garam masalát.

Basmati rizs

  1. A basmati rizst fél órán át beáztatjuk vízbe.
  2. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát és a fűszereket. A basmati rizsről leöntjük a vizet, és beleborítjuk a serpenyőbe, 2 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy lefedje, és a borsót hozzáadjuk. Addig főzzük lefedve, amíg el nem fő teljesen a víz.

Vöröslencse

  1. A vöröslencsét 1 órán át vízben áztatjuk.
  2. Kókuszolajban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, apró kockákra vágott paradicsomot és a fűszereket.
  3. A vöröslencsét kb. 15 percig lefedve megfőzzük (kevés vízben), majd hozzáöntjük a serpenyőben pirított hozzávalókat, és ha kell, még adunk hozzá vizet. A víz mennyiségétől függ, hogy folyósabb vagy sűrűbb állaga lesz-e a köretnek. További 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4898
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 31.

Ajánló

Naan kenyérrel lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Meerkat 4 recept

Kedvenc indiai ételem!

Hozzávalók

Csirke

Basmati rizs

Vöröslencse

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.