r
Nosalty Logó

India csirkemell piros rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
India csirkemell piros rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5591.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1998 mg
  • Nátrium
    2437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    2405 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 2142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    249 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk. Egyik felét a rizshez, másik felét a húshoz adjuk.
  2. A fél fej hagymát apróra vágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, a vadrizst, 1 tk őrölt koriandert, 1 ek tandoori masalát, átsütjük 20-30 mp alatt, majd felengedjük 3 dl forró vízzel, és fedő alatt elfőzzük a levét.
  3. Ha már nincs rajta víz, kikapcsoljuk a lángot, de a fedőt nem vesszük le még legalább 5 percig, hogy magába szívjon minden nedvességet. (Indiában még sütőben szárítják is.)
  4. A másik fél hagymát is apróra felvágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, keskeny csíkokra vágott gyömbért és az ugyanígy felcsíkozott édesköményt.
  5. Rászórjuk a sót, borsot, koriandert, garam masalát, kurkumát, fokhagymát, a 2x2 cm-re vágott húst, és 1-2 percig pirítjuk.
  6. Ha a hús kicsit megpirult és a fűszerek erősen illatoznak, ráöntjük a kókusztejet, joghurtot, megszórjuk korianderzölddel és citrofűvel, majd még belevágjuk a héjától megszabadított paradicsomot. Negyed órát bőségesen elég főzni.
  7. A piros színű rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3963
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

India csirkemell piros rizzsel
Évi néni 1830 recept

Mindennap főzök, mindig akad valami maradék, amit másnap el kell fogyasztani, de annyi sohasem, hogy még egyszer ehessünk belőle. Ma szegény férjem az ügyeletben maradék feldolgozói üzemmódban működött, én is hurkát reggeliztem (brrrrr), így mire hazaértem, a gyermekünk éhhalál peremén állt, mivel ő nem fogyaszt maradékot. Nagyon gyors megoldásra volt szükség. Az is feladat volt, hogy a hűtőben "feleslegesnek" látszó dolgokat hasznosítsam. Így született meg ez a fogás, amiből persze maradt nekem egy "uzsonna" holnapra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...