Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

India csirkemell piros rizzsel

India csirkemell piros rizzsel
India csirkemell piros rizzsel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindennap főzök, mindig akad valami maradék, amit másnap el kell fogyasztani, de annyi sohasem, hogy még egyszer ehessünk belőle. Ma szegény férjem az ügyeletben maradék feldolgozói üzemmódban működött, én is hurkát reggeliztem (brrrrr), így mire hazaértem, a gyermekünk éhhalál peremén állt, mivel ő nem fogyaszt maradékot. Nagyon gyors megoldásra volt szükség. Az is feladat volt, hogy a hűtőben "feleslegesnek" látszó dolgokat hasznosítsam. Így született meg ez a fogás, amiből persze maradt nekem egy "uzsonna" holnapra.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, ketté vágjuk. Egyik felét a rizshez, másik felét a húshoz adjuk.
  2. A fél fej hagymát apróra vágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, a vadrizst, 1 tk őrölt koriandert, 1 ek tandoori masalát, átsütjük 20-30 mp alatt, majd felengedjük 3 dl forró vízzel, és fedő alatt elfőzzük a levét.
  3. Ha már nincs rajta víz, kikapcsoljuk a lángot, de a fedőt nem vesszük le még legalább 5 percig, hogy magába szívjon minden nedvességet. (Indiában még sütőben szárítják is.)
  4. A másik fél hagymát is apróra felvágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, keskeny csíkokra vágott gyömbért és az ugyanígy felcsíkozott édesköményt.
  5. Rászórjuk  a sót, borsot, koriandert, garam masalát, kurkumát, fokhagymát, a 2x2 cm-re vágott húst, és 1-2 percig pirítjuk.
  6. Ha a hús kicsit megpirult és a fűszerek erősen illatoznak, ráöntjük a kókusztejet, joghurtot, megszórjuk korianderzölddel és citrofűvel, majd még belevágjuk a héjától megszabadított paradicsomot. Negyed órát bőségesen elég főzni.
  7. A piros színű rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 718
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

valami indiai, indiai fűszerezésű csirke, csirke indiai módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-03-27 18:22

A rizshez tandoori masalát tettem, ami egy indiai por alakú fűszerkeverék. Hirtelen kimásoltam az összetevőit. Készen kapható ázsiai boltokban. Az alábbi összetevőkből áll:
1 teáskanál fokhagyma (Lasun) por
1 tk őrölt gyömbér (Adrak)
1 tk Szegfűszeg (Lavang) por
1/2 teáskanál reszelt szerecsendió (Jaiphal)
1 tk Mace por (Javitri)
11/2 evőkanál római kömény (Jeera) por
2 evőkanál őrölt Corriander (Dhania)
1 tk görögszéna (lepkeszegmagot) por
1 tk őrölt fahéj (Tuj / Dalchini)
1 tk frissen őrölt fekete bors (Kalimirchi)
1 tk őrölt kardamom, barna (Elaichi) Magok
2 tk piros ételfesték
Üdvözlettel: Évi néni

Margosz
Margosz Tue, 2012-03-27 17:13

Mitől lesz piros a rizs? Van elképzelésem, de Tőled szeretném megtudni :o))) Köszönöm :o)

705
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
édeskömény 1 db
jázmin rizs 15 dkg
vadrizs 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
himalája só 1 tk
bors 1 tk
koriander 2 teáskanál
kurkuma 1 kk
tandoori krém 1 ek
garam masala 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 hüvelykujjnyi
paradicsom 1 nagy db
kókusztej 2 dl
joghurt 2 dl
koriander 1 ek
citromfű 1 teáskanál