Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

 
A basmati a rizs egy speciális, ázsiai fajtája. Főleg Indiában és Pakisztánban termesztik. Jellemző rá, hogy szemei fehérek és hosszúkásak. A basmati különlegesen illatos rizsfajta, erre utal a neve is, basmati=illatos. Kétféle basmatit különböztethetünk meg: a fehéret és a barnát (persze ezeken belül még több, különböző basmati rizs létezik). A barna basmati jóval több rostot, B-vitamint tartalmaz, mint fehér társa, ezért a dietetikusok előszeretettel ajánlják. A basmati rizs – ahogy a többi rizsfajta – nem tartalmaz glutént, ezért egészségesebb, mint más gabonák. A basmatit a legnemesebb hosszúszemű rizsfajtának tartják, ezt tükrözi az ára is, ami az egyik legmagasabb a rizsek között. Hipermarketekben és bioboltokban kapható.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, eredeti csomagolásban, jól lezárva.

Basmati rizs alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        adrás
        adrás Sun, 2012-11-04 12:26

        Aki egyszer meg kóstolja nem esz többé más fajta rizst??? az biztos .
        A RIZSEK hercege...