r
Nosalty Logó

Chicken curry Szimran konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Chicken curry Szimran konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 594 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7297.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    4967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    846 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt felhevítünk, és beletesszük a fahéjrudat, kardamomot, szegfűszeget, curry levelet, chilit, és pár percig pirítjuk, amikor már érezzük a fűszerek illatát egy kávédarálóban ledaráljuk. Így elkészült a saját készítésű fűszerkeverékünk, garam masalánk.
  2. Egy lábosban felhevítünk 2 ek vajat, és hozzáadjuk a római köményt, amikor pattog, jöhet hozzá a lereszelt gyömbér, fokhagyma, majd a finomra vágott hagyma. Hozzáadjuk a fűszerőrleményünk, sót, borsot ,chilit, kurkumát is, majd a finomra vágott paradicsomot. Addig főzzük, míg egy sűrű pasztát kapunk a hagymából ás paradicsomból. A megmosott, feldarabolt csirkét ezután adjuk hozzá.
  3. Adunk hozza egy pici vizet (ne sokat, különben a szósz nem lesz krémes), maximum 1 dl, ha szükséges, és puhára főzzük. Mielőtt teljesen kész lenne, hozzáöntjük a tejszínt, és összerotyogtatjuk vele. Ha kell, sózzuk. Végül 1 ek. vajat elkeverünk benne, és megszórjuk friss korianderrel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 638
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 24.

Ajánló

Egy testes száraz fehér bor, pl. Cserszegi fűszeres vagy egy Chardonnay nagyon finom hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chicken curry Szimran konyhájából
Szimran 144 recept

Naaaagyon finom, érdemes kipróbálni.  Ez egy egyszerű variáció, amiben nem pácolom a csirkét és sütöm meg előtte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?