r
Nosalty Logó

Hidegtál Húsvétra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Hidegtál Húsvétra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 882 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 4400 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Összesen 112 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2697 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    4383 micro
  • β-karotin
    11460 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    4134 micro
  • Lut-zea
    1439 micro
Összesen 882 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    223.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.9 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11251.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    2466 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    4805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13484 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    1009 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1971 micro
  • Kolin:
    1694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7789 micro
  • α-karotin
    21916 micro
  • β-karotin
    57302 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    20670 micro
  • Lut-zea
    7195 micro
Összesen 4400 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    564 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Elkészítés

A sajttekercshez

  1. A madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal.
  2. Másnap a sonkatekercset a csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a besamelt), a sajttekercset a márványsajtos töltelékkel megtöljük, a tojásokat félbevágjuk, a sárgákból elkészítjük a tojástölteléket, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásfehérjéket.
  3. A sonka és a sajttekercseket kétszer egymás után lefényezzük.
  4. A kenyérből kifaragunk egy csülök formát. A három közül valamelyik krémmel bekenjük és a + 4 szelet sonkával szépen beborítjuk, lefényezzük.
  5. A " csülök " lapított részénél legyező formában elrendezünk 7 db sonkatekercset.
  6. A többi előkészített alapanyagot tetszőlegesen a tálcára rendezzük. A madarat is elhelyezzük a tálcán.
  7. A "csülök részt " én salátával és paradicsom rózsával takartam, a végéhez lapka sajtból készült rózsákat helyeztem.
  8. A többi díszítés kellékeivel tetszőlegesen megdíszítjük a tálcán lévő tekercseket és a tojásokat.
  9. A végén a madarat és a díszeket még egyszer átfényezzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 89379
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Ajánló

Tavaly Húsvétra parasztsonkaszeletekkel, töltött tojással és a házi sonka csülök részével készítettem el. Igazi húsvéti hangulata volt. A tálca mérete: 43x33 cm

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hidegtál Húsvétra
Olaszné Anci 191 recept

A madárfargást is beleértve én ezt a tálat három és fél órán keresztül készítgettem, szépítgettem. A madár ötletét az internetről " szedtem ". Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik! Akkora tudásvágy van bennem a faragást illetően, ehhez már csak a saját képességemet tudom hozzátenni. Így aztán egyedivé sikerül az a bizonyos faragvány! Ez a hidegtál is húsvéti ötletként született, fogadjátok szeretettel!

Hozzászólások

Sz. Ági

Az aszpikot hogy csinálod? Sejtésem szerint zselatinos húsleves, de milyen arányban?

TraRita

Ancika! Amikor megláttam a legújabb receptek között a képet tudtam, hogy a Tied! :) Nagyon szép, guszta tálat készítettél ismét! Gratulálok! Üdv: Rita

Olaszné Anci

Kedves Rita1971 ! Neked is csak megköszönni tudom a kedvességed ! Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Gratulálok a csodás hidegtáladhoz, megint fantasztikusat alkottál:-))) Szép estét! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Köszönöm Évikém. Szép estét kívánok ! Puszi: Anci

Csiki Piroska

Kedves Anci! Ez az alkotásod is nagyon szép. Azt hiszem a tehetséged mellé egy nagy adag türelem és igényesség is társul. Gratulálok. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Ennyi "szeretetet " és dícséretet nem mostanában kaptam. Köszönöm szépen neked is ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Ezennel térdre borulok el?tted! Ez valami fantasztikusan szép! Gratulálok!A szemembe Te is Profi vagy :-) Üdv.:Jucci

Olaszné Anci

Kedves Jucci ! Köszönöm a kedves szavaidat és ígérem, hogy nem fogom elbízni magam ! Nem árt meg a dícséret, de jól esik. Még egyszer köszi. Üdv: Anci

Müszi

Kedves Anci ! Csatlakozom Rita 1971 hozzászólásához, mert ugyanaz jutott eszembe, amit ? leírt. Gratulálok ! Üdv: Marika

Olaszné Anci

Kedves Marika-Müszi ! Köszönöm a kedvességet, ami t?letek árad. Szeretettel üdvözöllek téged is: Anci

Control

Drága Anci! Már megint egy mesterm? :) - gratula. " Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik" - ez nem baj,s?t... a profizmusban nem igazás szokott lenni szeretet, pedig az a legfontosabb. Benned pedig sok szeretet van, és mi is szeretünk. Puszi: Éva

Olaszné Anci

Kedves Control ! Nagyon jól esik amit írtál, köszönöm szépen !!!!!!!!!! Én is sok szeretettel üdvözöllek ! Puszi: Anci

Olaszné Anci

Kedves szeag ! Fényezni 1dl húslében kb:1 teáskanál zselatinport oldok fel. Tudtam segíteni ? Üdv: Anci

Anikusz

Nagyon szép ez is! Gratulálok!

Olaszné Anci

Kedves anikusz ! Köszönöm a kedvességed. Szép estét !Üdv: Anci

Virág76

Kedves Anci! Ahogy írtam a múltkor,húsvétra hidegtál lesz a menü.Több receptedb?l válogattam a család ízlése szerint.Már csak egy kérdésem maradt: pénteken megcsinálhatom-e,ha szombaton ill.vasárnap ennénk bel?le? Nagyon sok szeretettel üdvözöllek,és boldog húsvétot kívánok Neked és családodnak! Üdv : Virág

Olaszné Anci

Kedves Virág76 ! Nyugodtan megcsinálhatod pénteken délután ! Csak fényezd le, hogy ne barnuljon meg semmi rajta. H?T?LÁNC BETARTÁSA KÖTELEZ?!De ez természetes. Köszönöm a jó kívánságot, én is Boldog Húsvétot kívánok neked !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Ez aztán csodálatos! :) A besamelt a házilag kell elkészíteni? Már feküdni készülök, fogat is mostam, de ahogy itt nézegetem a recepteket, elgondolkoztam, hogy lehet enni kellene még valamit. Amikor ezt a fotót megláttam, akkor meg már a hasam is el kezdett korogni... :D Üdv, WM

Olaszné Anci

Kedves WhiteMagic ! Igen, a besamelt is házilag kell készíteni. Ezzel a megéhezéssel én is így vagyok. Este már nem merek recepteket nézegetni. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok szeretettel: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Köszönöm szépen, viszont kívánom! WM

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Lányom ballagási ebédjére készítettem el a te által készített hidegtálak egyvelegét. Mondanom sem kell, hogy mindenki el volt "ájulva", nagyon nagy sikert arattam. Elmondtam, hogy honnan vannak a receptek, az ötleteket, így ismeretlenül is emlegettünk téged. Köszönöm, hogy ennyi finomságot, trükköt megosztasz velünk. Nekem esti program, hogy nézegetem az oldalt (és nyelek nagyokat- és olvasgatom a hozzászólásokat és mindig találok valami újdonságot, praktikát amit aztán szívesen ki is próbálok. Visszatérve a hidegtálakra annyit változtattam, hogy nem besamellel készítettem a "kencét"-gyomorkímélés miatt- hanem natúr vajkrémmel. Faragásra nem vállalkoztam, de jó sok id?t elbíbel?dtem a díszítéssel, de megérte! Az aszpikozás is elmaradt, folpackkal jól légmentesítettem, így pihent egy éjszaka a h?t?ben és másnap fogyasztás el?tt pár órával díszítettem. Köszönöm mégegyszer, és várjuk a további "csodákat"!! Üdvözlettel: Atina

Olaszné Anci

Kedves atina ! Köszönöm a hozzászólást és nagyon örülök, hogy tetszenek a hidegtálaim, annak meg még jobban, hogy nagy sikered volt az általad elkészített finomságokkal ! Valóban nagyon sokat lehet tanulni ezen az oldalon, én is szívesen nézegetem az újabbnál újabb csodákat.Természetesen én is ha kell változtatok a recepteken a családom ízvilágának megfelel?en.Persze nagyon sok ötletet kapok a receptjüket felrakó szakács társaimtól.Most kicsit eü. szabadságon vagyok, de amint tehetem újra jelentkezem receptekkel.További jó böngészést és kísérletezést kívánok. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Marti48

Fantasztikus! Üdvözlettel, Marti

Olaszné Anci

Kedves marti48 ! Köszönöm a kedvességed, örülök,hogy elnyerte a tetszésedet. Üdvözöllek: Anci

vas.krisztina

Szia! Elárulnád,hogyan készül a madár? Köszi

vas.krisztina

Szia! Hogyan készül a madár?

Hozzávalók

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek