r
Nosalty Logó

Szárnyashúsos hidegtál

Friedrich Antal
Szárnyashúsos hidegtál
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szárnyasgalantin

Kacsamájhabos töltött tojás

Baconba göngyölt csirkemáj

Csirkemell csíkok szezámos bundában

Hidegtál összeállítása

640
Kalória
62.4g
Fehérje
27.9g
Szénhidrát
29g
Zsír
201.7g
Víz
480.6g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Szárnyasgalantin

Kacsamájhabos töltött tojás

Baconba göngyölt csirkemáj

Csirkemell csíkok szezámos bundában

Hidegtál összeállítása

Összesen 640 kcal
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Szárnyasgalantin

Kacsamájhabos töltött tojás

Baconba göngyölt csirkemáj

Csirkemell csíkok szezámos bundában

Hidegtál összeállítása

Összesen 3833 kcal
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Szárnyasgalantin

Kacsamájhabos töltött tojás

Baconba göngyölt csirkemáj

Csirkemell csíkok szezámos bundában

Hidegtál összeállítása

Összesen 152 kcal
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    201.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2964 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 640 kcal
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    374.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9596.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    520 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    4344 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17997 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2057 micro
  • Kolin:
    1573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17781 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 3833 kcal
  • 19% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Szárnyasgalantin

  1. A pulykamellet vékony szeletre nyitjuk, és klopfoljuk. Fűszerezzük, sózzuk.
  2. A darált húst fűszerezzük, a zselatin felét belekeverjük, az apróra vágott paprikával és fekete szezámmaggal összekeverjük.
  3. A pulykamellre ráhelyezzük a beáztatott algalapot, szórjuk a zselatinnal, és egyenletesen elterítjük a darált húst. Szorosan felgöngyöljük alufóliába.
  4. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt 160 fokon készre pároljuk.
  5. Ha kész kivesszük, és kihűtjük, vékonyra szeleteljük.

Kacsamájhabos töltött tojás

  1. A kacsamájat borsozzuk, és olívaolajon megsütjük.
  2. A tojásokat megfőzzük, és kettévágjuk. A tojássárgáját a sült májjal ledaráljuk.
  3. Besamelt készítünk, és a darált májjal egyneművé keverjük a fűszerekkel. Besamel mártás: vajat olvasszunk meg, erre tegyünk lisztet. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. Sózzuk.
  4. A töltelékkel megtöltjük a tojásokat.

Baconba göngyölt csirkemáj

  1. A májat kis darabokra vágjuk, fűszerezzük, és a baconba göngyöljük.
  2. Sütőben megsütjük.

Csirkemell csíkok szezámos bundában

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, fűszerezzük, és szezámmagos panírban kisütjük.

Hidegtál összeállítása

  1. A pulykamell sonkát szeleteljük.
  2. A kész alapanyagokat ízlésesen tálra rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Hidegkonyha mindig is a kedvencem volt, van, lesz. Ez az egyik összeállításom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...