Szárnyas alaplé

Szárnyas alaplé

Leírás

A szárnyas alaplé számos recept hozzávalója, legyen szó akár levesekről, mártásokról, húsételekről vagy különféle egytál ételekről. A szárnyas alaplevet helyettesíthetjük boltban kapott porral vagy kockával, azonban a házilag készített alapleveknek általában sokkal jobb íze van, ráadásul a saját magunk által készített alaplevek legnagyobb előnye, hogy a további felhasználásától függően variálhatjuk a sózást, fűszerezést. A szárnyas alaplevek esetében megkülönböztetjük a világos és sötét változatát. A világos alaplé készítése nem különbözik sokban egy szárnyas húsleves készítésétől, a szárnyas csontos húsát összefőzzük a zöldségekkel, hagymával, sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, zellerrel, fokhagymával és fűszerezzük borssal, sóval, babérlevéllel, kakukkfűvel. A sötét változat esetében a húst és a zöldségeket a főzés előtt le kell pirítani.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Szárnyas alaplé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

szárnyas alaplé?

Top ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek