r
Nosalty Logó

Háromféle onigiri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Háromféle onigiri
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2504 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Elkészítés

A rizshez

  1. A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.

A rizsecethez

  1. Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.

Tonhalas töltelék

  1. Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.

Friss tonhalas-avokádós töltelék

  1. Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel.

Lazcos-uborkás töltelék

  1. Miközben fő és párolódik a rizs, készítsünk háromféle halas a tölteléket, vagy elég csak egyfajta is, amihez van alapanyagunk otthon (akkor a megadott alapanyagokat használjuk 3x-os mennyiségben.)
  2. A legegyszerűbb a konzervtonhalas: csepegtessük le a tonhalat, keverjük hozzá a majonézt, esetleg borsozzuk, sózni csak kóstolás után szabad.
  3. Egy másik tálba kockázzunk friss tonhalat, és egy fél avokádót, locsoljuk meg egy-két kanál szójaszósszal, szórjuk chilivel.
  4. A sushilazacot is kockázzuk, vágjunk mellé hasonló méretű uborkakockákat úgy, hogy a belső magos részt kanállal húzzuk ki belőle. Erre mehet egy kanálka a rizshez készített édes-sós keverékből.
  5. Az onigiri összeállításához nedvesítsük be a kezünket, emeljünk ki 1 púpozott evőkanálnyi rizst, ebből formázzunk egy laposabb háromszöget az egyik tenyerünkbe.
  6. Kanalazzunk a rizs közepére valamelyik töltelékből, majd fedjük be egy ugyanakkora kanál rizzsel a tetejét, és nyomkodjuk össze, ne maradjon levegő a rizs és a töltelék között.
  7. Csak nedves kézzel működik a formázás, különben ráragad az összes rizs a kezünkre, ezért érdemes a kezünk ügyében tartani egy tál vizet, hogy menet közben is újból meg tudjuk nedvesíteni. Vigyázat, ha a túl sok vizet használunk széteshet az onigiri.
  8. Amikor elértük a képen látható háromszögű formát, az egyik oldal felől hajítsunk rá egy darabka, belső felén nedvesített norilapot. Ezt a hajszál vékonyra préselt algalapot bármilyen formában rátehetjük, nagyobb részben, vagy akár teljesen be is boríthatjuk vele az onigirit. Jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 867
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 29.

Ajánló

Japánban vagy az Egyesült Államokban a legkisebb boltban is kapható onigiri, ami a legjobb éhség ellen, ha nem szeretnénk kenyeret, szendvicset enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

A rizshez

A rizsecethez

Tonhalas töltelék

Friss tonhalas-avokádós töltelék

Lazcos-uborkás töltelék

Címlapról ajánljuk