adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
563
Kalória
31.8g
Fehérje
37.8g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
176.8g
Víz
124.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
563
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2251
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
177
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1565.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 727 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 176.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
563
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6263.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 980 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1905 mg
-
Nátrium 2909 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 151.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 707.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 699 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 1588 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 566 mg
-
Retinol - A vitamin: 641 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 704 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
2251
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 288 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
177
kcal
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük, majd hámozzuk és kockázzuk. Közben a lazacot feldaraboljuk 3-4 szeletté, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk-borsozzuk is, majd amikor kész, félretesszük hűlni.
- Egy nagy tálba öntjük a mustárt, a ketchupot, a tojást, valamint az aprított snidlinget és petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, majd villával elkeverjük.
- Hozzámorzsoljuk a kéksajtot és beleöntjük a főtt burgonyát is, majd krumplitörővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Végül jöhet bele az elősütött lazac, ezt érdemes kézzel beletörni-morzsolni, mert nem akarjuk, hogy nagyon aprók legyenek a haldarabkák a pogácsában.
- A lazacot és a krumplis masszát ezután egy spatula segítségével összeforgatjuk, majd vizes kézzel gombócokat készítünk belőle, melyeket kissé belapítunk, hogy korongformájuk legyen. Az adagoláshoz érdemes segítségül hívni egy fagylaltos kanalat, így egyforma méretű pogácsáink lesznek.
- A megformázott lazacpogácsákat megforgatjuk a zsemlemorzsában (ezt érdemes előtte aranybarnára pirítani) és sütőpapíros tepsire fektetjük.
- A tetejüket megkenjük olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk picit hűlni őket, mert ha ilyenkor azonnal hozzányúlunk, könnyen széteshetnek.
- A kész lazacpogácsát tálaljuk bármilyen szimpatikus körettel, nálunk pirított zöldbab és zöldfűszeres krémsajt került mellé.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 25 p
A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült és szétdarabolt hal mellé általában kerül burgonya is a pogácsákba, lényegében ez az, ami összetartja, a mi verziónkba pedig még kéksajt is került. Ráadásul sütőben sütöttük aranybarnára és ropogósra, így az olajjal sem kell bajlódni!