r
Nosalty Logó

Lazacpogácsa

Rosanics Petra
Lazacpogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

563
Kalória
31.8g
Fehérje
37.8g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
176.8g
Víz
124.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 563 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    980 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    2909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    707.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    1588 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 2251 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd hámozzuk és kockázzuk. Közben a lazacot feldaraboljuk 3-4 szeletté, majd vajon mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk-borsozzuk is, majd amikor kész, félretesszük hűlni.
  2. Egy nagy tálba öntjük a mustárt, a ketchupot, a tojást, valamint az aprított snidlinget és petrezselymet. Sózzuk-borsozzuk, majd villával elkeverjük.
  3. Hozzámorzsoljuk a kéksajtot és beleöntjük a főtt burgonyát is, majd krumplitörővel az egészet alaposan összedolgozzuk. Végül jöhet bele az elősütött lazac, ezt érdemes kézzel beletörni-morzsolni, mert nem akarjuk, hogy nagyon aprók legyenek a haldarabkák a pogácsában.
  4. A lazacot és a krumplis masszát ezután egy spatula segítségével összeforgatjuk, majd vizes kézzel gombócokat készítünk belőle, melyeket kissé belapítunk, hogy korongformájuk legyen. Az adagoláshoz érdemes segítségül hívni egy fagylaltos kanalat, így egyforma méretű pogácsáink lesznek.
  5. A megformázott lazacpogácsákat megforgatjuk a zsemlemorzsában (ezt érdemes előtte aranybarnára pirítani) és sütőpapíros tepsire fektetjük.
  6. A tetejüket megkenjük olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Hagyjuk picit hűlni őket, mert ha ilyenkor azonnal hozzányúlunk, könnyen széteshetnek.
  7. A kész lazacpogácsát tálaljuk bármilyen szimpatikus körettel, nálunk pirított zöldbab és zöldfűszeres krémsajt került mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült és szétdarabolt hal mellé általában kerül burgonya is a pogácsákba, lényegében ez az, ami összetartja, a mi verziónkba pedig még kéksajt is került. Ráadásul sütőben sütöttük aranybarnára és ropogósra, így az olajjal sem kell bajlódni!

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek