Nori lap

Nori lap

Leírás

Nori: japánul a különböző ehető tengeri füveket illetve vörösalgákat hívják így. A norit elsősorban a szusi és az onigiri betekeréséhez használják, de gyakran ízesítik vele a leveseket is. Kalcium és vas tartalma igen magas. A nori elnevezést gyakran használják azokra az élelmiszeripari termékekre, melyeket ezekből a tengeri „zöldségekből“ állítanak elő. Előállítási mechanizmusa emlékeztet a papírkészítésre. A boltokba kerülő termék, tehát a nori lap egy megközelítőleg 18x20cm-es, 3 grammos, papír vékonyságú, sötét, fekete vagy zöld lap. Legnagyobb termelői: Japán, Korea és Kína.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, száraz hűvös helyen.

34 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek