Sushi rizs

Sushi rizs

Leírás

A rizs a sushi legfőbb alapanyaga. A sushi rizs egy speciális kerekszemű rizsfajta. A sushi rizsnek nem csak a fajtája különleges, hanem az előkészítése is, gondosan válogatják, hogy törtszem aránya minimális legyen. A sushi rizs íze semleges, kitűnően átadja a nyers falatkák ízét. Amennyiben sushi készítésekor nem áll rendelkezésünkre speciális sushi rizs, akkor helyettesíthetjük bármilyen kerek szemű rizzsel. A sushi alapját képező rizs elkészítése is különleges, hiszen legalább hét-nyolc alkalommal át kell mosni óvatosan dörzsölve, hogy minél több fehérítő lejöjjön róla, majd enyhén sós vízben ragadósra kell főzni. Ha a rizs megfőtt, letakarjuk konyharuhával és hagyjuk kihűlni, majd egy speciális, rizsecetből, cukorból és sóból álló öntettel ízesítjük. Fontos, hogy a megfőtt rizshez csak nedves kézzel érjünk hozzá, mert nagyon ragad.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

100g Sushi rizs

fehérjetartalom

6.5 g

zsírtartalom

0.439 g

szénhidráttartalom

79.15 g

víztartalom

13.29 g

gramm sushi rizs?

Top ásványi anyagok

Foszfor

95 mg

Magnézium

23 mg

Vas

4.23 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.171 g

Niacin - B3 vitamin

4.113 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.287 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.565 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.5 g

Zsír

telített zsírsav

0.14 g

egyszeresen telített zsírsav

0.161 g

többszörösen telített zsírsav

0.138 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

4.23 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

95 mg

Nátrium

1 mg

Cink

1.1 mg

Réz

0.21 mg

Mangán

1.037 mg

Szelén

15.1 µg

szénhidrát

rost

2.8 g

víz

13.29 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.565 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.048 mg

Niacin - B3 vitamin

4.113 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.287 mg

Folát

231 µg

Folsav

225 µg

B6 vitamin

0.171 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.