Sushi rizs

A rizs a sushi legfőbb alapanyaga. A sushi rizs egy speciális kerekszemű rizsfajta. A sushi rizsnek nem csak a fajtája különleges, hanem az előkészítése is, gondosan válogatják, hogy törtszem aránya minimális legyen. A sushi rizs íze semleges, kitűnően átadja a nyers falatkák ízét. Amennyiben sushi készítésekor nem áll rendelkezésünkre speciális sushi rizs, akkor helyettesíthetjük bármilyen kerek szemű rizzsel. A sushi alapját képező rizs elkészítése is különleges, hiszen legalább hét-nyolc alkalommal át kell mosni óvatosan dörzsölve, hogy minél több fehérítő lejöjjön róla, majd enyhén sós vízben ragadósra kell főzni. Ha a rizs megfőtt, letakarjuk konyharuhával és hagyjuk kihűlni, majd egy speciális, rizsecetből, cukorból és sóból álló öntettel ízesítjük. Fontos, hogy a megfőtt rizshez csak nedves kézzel érjünk hozzá, mert nagyon ragad.
Bármikor.
Száraz helyen.
fehérjetartalom
6.5 g
zsírtartalom
0.439 g
szénhidráttartalom
79.15 g
víztartalom
13.29 g
Foszfor
95 mg
Magnézium
23 mg
Vas
4.23 mg
Kalcium
3 mg
B6 vitamin
0.171 g
Niacin - B3 vitamin
4.113 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.287 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.565 mg
fehérje
6.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.14 g
egyszeresen telített zsírsav
0.161 g
többszörösen telített zsírsav
0.138 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
4.23 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
95 mg
Nátrium
1 mg
Cink
1.1 mg
Réz
0.21 mg
Mangán
1.037 mg
Szelén
15.1 µg
szénhidrát
rost
2.8 g
víz
13.29 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.565 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.048 mg
Niacin - B3 vitamin
4.113 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.287 mg
Folát
231 µg
Folsav
225 µg
B6 vitamin
0.171 g
Ha bableves lesz ebédre, egy valami biztos: éhes ember nem áll majd fel az asztaltól. Mindegy, hogy klasszikus vagy különleges recept, az alábbi gazdag levesekkel kellemesen telik minden étkezés.
NosaltyEszméletlen laktató és sűrű, télies korhelyleves vár rátok, további két csodás fogással: milánói sajtos-sonkás makarónival és fánkkal.
NosaltyElképesztően népszerű a citromfűből készült tea, de nem biztos, hogy fogyasztanod kéne. Eláruljuk, miért!
NosaltyHa te sem szereted a büdös hagymaszagot a lakásban, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt.
Vannak, akik sok éve így csinálják, mások viszont csakis a letisztult só-bors kombóra esküsznek: és te raksz a húslevesbe ilyen fűszert? Aranyló, sőt, egészségesebb lesz tőle!
Imádják az emberek a különleges édességet, mely még a dubai csokinál is népszerűbb lehet.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...