Tonhalkonzerv

Tonhalkonzerv

Leírás

Tonhal névvel több, hasonló külsejű és ízű tengeri halat illetnek, amelyek a makrélafélék családjába tartoznak. A tonhal zsírtartalma igen magas, 13%, nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, foszfort és vasat, valamint A-, B- és D-vitaminban gazdag. Tonhalkonzerv többféle formában kapható a boltokban, a hal lehet benne aprított, vagy darabolt, esetleg egész haltörzsek egymás mellé sorakoztatva. Sós lében általában egész, érlelt nyers törzseket árulnak, míg az olajos változat darabolt, szeletelt vagy aprított főtt tonhalat tartalmaz. Felhasználható tésztaételekhez, salátákhoz, halkrémekhez, pizzára feltétként és még sok egyéb módon is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Tonhalkonzerv

fehérjetartalom

29.13 g

zsírtartalom

18007.368 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

59.83 g

Hány kalória

gramm

tonhalkonzerv?

Top ásványi anyagok

Nátrium

416 mg

Foszfor

311 mg

Magnézium

31 mg

Kalcium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.11 g

Kolin

29.3 mg

Niacin - B3 vitamin

12.4 mg

E vitamin

0.87 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

29.13 g

Zsír

telített zsírsav

1.534 g

egyszeresen telített zsírsav

2.949 g

többszörösen telített zsírsav

2.885 g

koleszterin

18 g

ásványi anyagok

Kalcium

13 mg

Vas

1.39 mg

Magnézium

31 mg

Foszfor

311 mg

Nátrium

416 mg

Cink

0.9 mg

Réz

0.071 mg

Mangán

0.015 mg

Szelén

76 µg

szénhidrát

víz

59.83 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.038 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.12 mg

Niacin - B3 vitamin

12.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.37 mg

Folát

5 µg

Kolin

29.3 mg

Retinol

23 µg

E vitamin

0.87 mg

D vitamin

269 µg

K vitamin

44 µg

B12 vitamin

2.2 µg

A vitamin

23 µg

B6 vitamin

0.11 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek