tonhalkonzerv

tonhalkonzerv

Leírás

Tonhal névvel több, hasonló külsejű és ízű tengeri halat illetnek, amelyek a makrélafélék családjába tartoznak. A tonhal zsírtartalma igen magas, 13%, nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, foszfort és vasat, valamint A-, B- és D-vitaminban gazdag. Tonhalkonzerv többféle formában kapható a boltokban, a hal lehet benne aprított, vagy darabolt, esetleg egész haltörzsek egymás mellé sorakoztatva. Sós lében általában egész, érlelt nyers törzseket árulnak, míg az olajos változat darabolt, szeletelt vagy aprított főtt tonhalat tartalmaz. Felhasználható tésztaételekhez, salátákhoz, halkrémekhez, pizzára feltétként és még sok egyéb módon is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

370 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek