r
Nosalty Logó

Sushi diakától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
diaka74
Sushi diakától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2682 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1653 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1540 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    8264 micro
  • β-crypt
    583 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 2682 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst legalább 7-szer átmossuk. Feltesszük egy edénybe főni, (én kerámiába szoktam, mert nekem még abban sose ragadt le), éppen annyi vízzel, ami ellepi, ez kb. 7 dl. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg el nem fövi a levét. Majd még 20-25 percet az edényben hagyjuk, hadd puhuljon. Ha kész, átborítjuk egy jó nagy keverőtálba. Az almaecetet, a cukrot és a sót egy kis edényben összekeverjük, és egy fél percre mikróba tesszük. Ezt az oldatot ráöntjük a rizsre, és alaposan összekeverjük.
  2. A nori lapot rövidebb oldala mentén vágjuk ketté, így egy lapból két lapunk lesz.:) Az uborkát vágjuk ketté hosszában, majd megint ketté, végül megint ketté. Így kapunk 8 csík uborkát. A paprikát szintén vágjuk csíkokra, a tonhal konzervekről leöntjük a levet, és összetörjük a majonézzel. A sonkát megint csak vágjuk hosszában csíkokra. Készítsünk magunk mellé egy tálba sima vizet (erre a kezünk folyamatos nedvesítésére lesz szükségünk). Ha van makisunk, azaz sushi tekerőnk (ha nincs, akkor jó egy bambusz alátét, vagy legrosszabb esetben egy konyharuha), akkor alaposan tekerjük be folpackkal, erre azért van szükség, mert így könnyebb tisztán tartani.
  3. Fogunk egy nori lapot, és a fényes oldalával lefelé rátesszük a makisura. Fedjük be rizzsel úgy, hogy a nori lap tetejét egy ujjnyi vastagon hagyjuk szabadon, itt fogjuk összeragasztani a sushinkat. Variálhatjuk a feltétet. Egy vékony csíkban tegyünk a rizs közepére tonhalat, majd egy csík uborkát. Határozott mozdulatokkal a makisu segítségével tekerjük fel, vizezzük be a mutató ujjunkat, és húzzuk végig ott, ahol össze kell ragadnia a nori lapnak. Ugyanezt megcsinálhatjuk más ízesítéssel is, pl: a rizst kenjük meg krémsajttal, tegyünk rá sonkát, majd egy csík kápia paprikát.
  4. Ha nagy tekercset szeretnénk, akkor fogunk egy egész nori lapot, és beterítjük rizzsel úgy, hogy mindenhol érje. Majd megfordítjuk úgy, hogy a rizs lefele legyen és az algalap legyen felfelé. Tölthetjük ezt is bármivel, én most úgy töltöttem, hogy egy vékony csík krémsajt, egy vékony csík tonhal, sonka, egy uborka és egy paprika. Ezt is feltekerjük a makisu segítségével, éles vizes késsel szeleteljük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3874
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
diaka74 24 recept

Mint ígértem, itt a sushi storym.:) 4 évvel ezelőtt rá sem tudtam nézni a sushira, pedig a kedvesem már akkor is mindig el akart vinni egy japán étterembe, hogy valami újat kipróbáljunk. Közben egy számomra nagyon kedves gyerekkori barátnőm elhelyezkedett egy japán szalagos étteremben, és gondoltuk, egyszer meglepjük, és végre a párom kívánsága is teljesül. :) Tehát elmentünk, mindent megkóstoltunk, majd mikor kijöttünk, letoltam, hogy miért nem hozott el már sokkal hamarabb :) Mondanom sem kell, hogy rákaptam az ízére, éppen ezért megkértem barátnőmet, hogy tanítson meg sushit tekerni. Azóta havonta minimum egyszer készítek, sőt, volt már, hogy a szomszédom megkért, hogy csináljak neki egy kis munkahelyi összejövetelre :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.