r
Nosalty Logó

Vörös tonhal sushi

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörös tonhal sushi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2178 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8712 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    878 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3613 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1135 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2634 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sushi rizst hideg vízben többször átmossuk, míg a víz opálos-majdnem tiszta nem lesz.
  2. A rizst lábasba rakjuk, és annyi vizet öntök rá, míg a víz egy ujjpercnyire el nem fedi.
  3. Fedőt teszünk rá, és közepes lángon addig főzzük, míg a vizet magába nem szívja.
  4. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy készre gőzölődjön. Semmi só és fűszer a rizshez!
  5. A sushi minőségű vörös tonhalat vékony szeletekre vágjuk, miközben a rizs kiterítve hűl.
  6. Rizsecettel meglocsoljuk a rizst.
  7. Fogunk egy bambusztekerőt, algalapot helyezünk rá, a langyos rizst kiterítjük rá, majd a vékonyra szeletelt vöröstonhalat is rárendezzük.
  8. A tekerő segítségével szorosan feltekerjük.
  9. Az elkészült hengert "szájnagyságtól függően" :-) felszeleteljük vékony pengéjű, vizes késsel.
  10. Szójaszósszal és wasabival tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11584
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Ajánló

Villa Maria Sauvignon Blanc-t ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Köszönet Olinak, ki Japánban élt és a sushikészítés fortélyát megmutatta nekünk. A vörös tonhal szépen fogyott sashiminak is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!