r
Nosalty Logó

Maki ahogy Zoly készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Maki ahogy Zoly készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    5051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    876 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    4146 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy bögrébe kimértjük a 25 dkg sushi rizst. Egyszer leöblítjük, majd berakjuk egy közepes méretű edénybe, és ugyanazzal a bögrével kimérünk másfél bögre vizet. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Majd ezután 15-20 percig lefedve pihentetjük.
  2. Amíg a rizs elkészül, elkészítjük az alaplevet, mely a rizs ízét adja. 1 evőkanál só 2 evőkanál cukor és 3 evőkanál 10%-os ecet, ezt felmelegítjük, hogy elolvadjanak az összetevők. Az igazság az, hogy rizsecet lenne a legjobb, esetleg almaecettel lehet helyettesíteni, de ha egyik sincs, marad a 10%-os ecet. Közben a garnélát olajon vajon fedő alatt megpároljuk. A két tojásból, egybefüggő rántottát sütünk, és felszeleteljük. Az uborkát csíkokra szeljük, a magja nélkül.
  3. A kihűlt rizst összekeverjük az ecetes lével. Ízlésünknek megfelelően adagoljuk az ecetes levet, a lényeg, hogy egyik összetevő se domináljon túlságosan. Pici vízzel lehet finomítani. A rizsnek nem szabad pergősnek lenni, az a jó, ha ragad.
  4. Fogjunk egy nori lapot, és fektessük a fényes felével lefelé egy közönséges zsírpapírra. Elvileg bambusz gyékényre kellene tenni, de én nem tudtam vele dolgozni, formátlan lett az eredmény. A rizst rátesszük a nori lapra, vigyázzunk mert könnyen törik és elcsúszik. Vékonyan bekenjük a rizzsel a lapot úgy, hogy a végén 2-3 cm üresen maradjon, mert megvizezve azzal fogjuk egybe a tekercseket. A rizs közepébe a nori lap teljes szélességében rakjuk a tojást, uborkát, garnélát, aki ahogy szereti. Persze lehet bele halat, májat vagy bármit rakni. Óvatosan szorosan feltekerjük úgy, hogy a kihagyott résznél megállunk, és megvizezzük a kimaradt norit, és tovább tekerjük. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.
  5. Vizes éles késsel félbevágjuk, majd mind kettőt megint félbe, addig amíg 8 db makink nem lesz. Tányéron tálaljuk. Adunk hozzá szójaszószt, wasabit, aki akar pácolt gyömbért és pácolt lazacot is ad hozzá. A wasabit és a szójaszószt ízlés szerint rakhatunk a makira.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13085
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a makikat. Nekem mindegy, hogy nyers halas vagy zöldséges. Mivel ma már nálunk is mindent meg lehet kapni hozzá, gondoltam, elkészítem. Sok videót  és leírást néztem át, hogy megtaláljam a magam elkészítési módját. Tehát ez nem a saját receptem, hanem több séf és magánszemély által elmondott leírt recept keveréke. Remélem, nektek is ízleni fog, ha egyszer elkészítitek.  Nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.