Tonhal

Leírás
A tonhal a melegebb óceánokban él. Az egyik legzsírosabb hal, azonban omega-3 zsírsavai kedvezően hatnak a szervezetre. A friss tonhalat leggyakrabban steak formájában árulják. Fajtájától függően húsa lehet vörös és fehér.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss tonhalat egy napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, a fagyasztottat 3 hónapon belül használjuk fel.
100g Tonhal
fehérjetartalom
23.33 g
zsírtartalom
38004.29 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
68.09 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
254 mg
Magnézium
50 mg
Nátrium
39 mg
Kalcium
8 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.455 g
Kolin
65 mg
Niacin - B3 vitamin
8.654 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.054 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
23.33 g
Zsír
telített zsírsav
1.257 g
egyszeresen telített zsírsav
1.6 g
többszörösen telített zsírsav
1.433 g
koleszterin
38 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
1.02 mg
Magnézium
50 mg
Foszfor
254 mg
Nátrium
39 mg
Cink
0.6 mg
Réz
0.086 mg
Mangán
0.015 mg
Szelén
36.5 µg
szénhidrát
víz
68.09 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.241 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.251 mg
Niacin - B3 vitamin
8.654 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.054 mg
Folát
2 µg
Kolin
65 mg
Retinol
655 µg
E vitamin
1 mg
D vitamin
227 µg
B12 vitamin
9.43 µg
A vitamin
655 µg
B6 vitamin
0.455 g