r
Nosalty Logó

Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával

NS
Tonhal sushi 2. - rákkal, tojással, uborkával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

809
Kalória
37.3g
Fehérje
113.3g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
196.9g
Víz
257.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    1860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    339.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    590.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    589 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2425 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. A rizst felrakjuk főni úgy, hogy ha beletenyerelünk, a csuklónkig ér a víz. Felforraljuk, ezután alacsony lángon pároljuk 10-15 percig. Ismét felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről, és lefedve 10 percig állni hagyjuk.
  2. A tojásokat felverjük 2 ek cukorral, kis tejjel és sóval, és az olajon kisütjük. (Nem daraboljuk össze, hagyjuk korong alakúra.) Ezután hasáb alakúra felcsavarjuk, összenyomkodjuk és hosszában felcsíkozzuk.
  3. Ugyanígy, hosszában felvágjuk az uborkát is.
  4. A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, kifacsarjuk belőle a levet és elkeverjük a majonézzel.
  5. A rizst egy tepsin elegyengetünk, megöntözzük az rizsecetes lével (ecet + 2 ek cukor + só) és így hűtjük. Mindig forgassuk kis időközönként.
  6. Mikor kihűlt teljesen, a rácsra rakunk egy lapot és 2 cm vastagon elosztjuk rajta a rizst. Középre helyezünk 1 csík uborkát, tojást, a rákrudacskákat és a tonhalat, majd felcsavarjuk.
  7. Jól összenyomkodjuk, majd levesszük a rácsot és felszeljük 2 cm-es darabokra. Vizes késsel dolgozzunk, mindig magunk felé húzva a kést, és lehetőleg 1-2 húzással.
  8. Tálra halmozzuk és szójaszósszal, gyömbérdarabokkal vagy ízlés szerint más szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 30 p

Sokszor akartam otthon sushit csinálni, mert amit néhány étteremben kapni, az nagy pici és drága. Szerencsémre barátnőm lett egy japán lány a csoportból, aki megtanított erre a receptre. Sok variációja van, ahány ház, annyi szokás. Ez egy családi recept és meg kell mondjam, sokkal ízletesebb, mint az éttermi. Hálás köszönetem, Yumiko!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek