r
Nosalty Logó

Fúziós vega szabolcsi töltött (kínai kel) káposzta és gombóc pataki tálban

Baroness konyhája
Fúziós vega szabolcsi töltött (kínai kel) káposzta és gombóc pataki tálban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

497
Kalória
9.8g
Fehérje
43.7g
Szénhidrát
34.3g
Zsír
392.9g
Víz
45g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    392.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2073 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10859 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4235.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2551 micro
  • β-karotin
    8291 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    43435 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 1987 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2126 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. Aprítógépben az étolajjal krémesre mixeljük a hagymát, fokhagymát és gyömbért. A fűszerkrémet, a reszelt állagúra felaprított sárgarépát és zellert, 2 teáskanál sót, 1 dl paradicsomlevet a fűszerekkel a rizshez keverjük. Állni hagyjuk, amíg előkészítjük a kelleveleket.
  2. A kínai kel alsó vastagabb részét levágjuk és apróra metéljük. A leveleket enyhén sós lobogó vízben 1 percig blansírozzuk, majd kiszedjük. A nagyobb leveleket kettévágjuk.
  3. A pataki tál aljára szórjuk az apró káposzta felét. Sorban rárakjuk az egy púpos evőkanál töltelékkel feltekert kelleveleket. A maradék rizses masszához hozzáadunk 1 tojást, 2 evőkanál zabpelyhet és kb 1 evőkanál útifű maghéjat úgy, hogy formálható legyen.
  4. A káposzták tetejére diónyi gombócokat helyezünk, és rászórjuk a maradék apró káposztát. Enyhén sós vízzel, 2 dl paradicsomlével és a kókusztejjel felengedjük úgy, hogy ellepje, néhány paradicsomkarikával ízesítjük.
  5. A pataki tálat lefedve, hideg sütőbe téve 170-180 fokon hőlégkeveréssel másfél órán át sütjük, majd tálalás előtt a meleg sütőben kb. 20 percet még pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek