r
Nosalty Logó

Töltött fejeskáposzta pataki tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nemrosszasszony
Töltött fejeskáposzta pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10272.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    7168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1919.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    510 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 2811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejeskáposzta torzsáját kivágjuk és feltesszük főni,a rizs is félig megfőzzük,mert így nem leszkemény a töltelék.
  2. A darált húst megfűszerezzük, a hagymát apróra vágva, és a félig megfőtt rizst belekeverjük.
  3. A kicsit megpuhult fejeskáposztát leveleire szedjük, és beletöltjük a darált húst.
  4. Az előző este beáztatott pataki tálba egy réteg savanyú káposztát szórunk, rárakjuk a füstölt íznek való felét és a töltelékeket, a tetejére is káposztát és füstöltet teszünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, a tetejére 2-3 ágacska borsikafű kerül. Mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15147
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött fejeskáposzta pataki tálban
nemrosszasszony 2 recept

A töltött káposzta elmaradhatatlan karácsonykor. Az utóbbi években én pataki tálban készítem, mert sokkal  zamatosabb.

Hozzászólások

hsgyorgyi

Kezd? töltött káposzta f?z? vagyok ill. még sosem f?ztem.Megírnád nekem, hogy mennyi vizet öntsek alá ? Nem szeretném , ha elázna, de azt sem, hogy kemény maradjon. Köszönöm a másnak egyértelm? választ, de mindenki kezdte valahol! Köszi!

nemrosszasszony

Szia!2 pohár elég,mert a tál megszívta magát az áztatásnál.nem kell ellepje a víz.

Törölt felhasználó

szia .miért zamatosabb ebben mint más edényben fözve?

nemrosszasszony

a saját levében puhul,a lezárt pataki tál megtartja az illatokat,ízeket.

incso

Szia! Bár ez volt az els? töltött káposztám (valahogy mindíg elmaradt eddig érdekl?dés hiányában), úgyhogy nincs összehasonlítási alapom, de ISTENI volt, köszönöm szépen a receptet. Egy kérdésem lenne, szerinted lehetne tenni valamit azért, hogy a "káposztakabát" ne legyen annyira édes? Nem szeretnék savanyú káposztalevelet használni, de így meg édesnek találtam... Köszi. Timi

nemrosszasszony

használj savanyított fejet,lehet olyat is kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek