r
Nosalty Logó

Töltött fejeskáposzta pataki tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nemrosszasszony
Töltött fejeskáposzta pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 703 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    136.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10272.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    7168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1919.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    510 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3103 micro
Összesen 2811 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fejeskáposzta torzsáját kivágjuk és feltesszük főni,a rizs is félig megfőzzük,mert így nem leszkemény a töltelék.
  2. A darált húst megfűszerezzük, a hagymát apróra vágva, és a félig megfőtt rizst belekeverjük.
  3. A kicsit megpuhult fejeskáposztát leveleire szedjük, és beletöltjük a darált húst.
  4. Az előző este beáztatott pataki tálba egy réteg savanyú káposztát szórunk, rárakjuk a füstölt íznek való felét és a töltelékeket, a tetejére is káposztát és füstöltet teszünk. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, a tetejére 2-3 ágacska borsikafű kerül. Mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 16394
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött fejeskáposzta pataki tálban
nemrosszasszony 2 recept

A töltött káposzta elmaradhatatlan karácsonykor. Az utóbbi években én pataki tálban készítem, mert sokkal  zamatosabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?