r
Nosalty Logó

Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával

Rosanics Petra
Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

423
Kalória
38.4g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
373.8g
Víz
101.3g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Összesen 79 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 423 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1121.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    620 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    1640 micro
Összesen 1266 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

  1. Egy lábasban feltesszük főni a krumplit. Egy nagyobb serpenyőben 25g vajat egy evőkanál olívaolajjal és a zöldfűszerekkel hevíteni kezdünk.
  2. A főtt krumplikat a serpenyőbe helyezzük, majd egy fakanál vagy villa segítségével szétnyomjuk annyira, szétlapuljon, de még éppen egyben maradjon. Sózzuk-borsozzuk, majd időnként megforgatva addig pirítjuk, míg ízlésünknek megfelelően pirult nem lesz.

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

  1. A tilápiaszeleteket bedörzsöljük sóval-borssal, majd teflonbevonatú tepsibe fektetjük.
  2. A lila hagymát, a zöldhagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük.
  3. Üvegesre pirítjuk a háromféle hagyma keverékét, majd hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, a gyömbért, a chilit és koriandermagot, és sózzuk-borsozzuk. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, a citromlevet és a friss korianderzöldet, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Ha késznek látjuk a szószt, kanalanként a tilápiára kenjük, egyenletesen szétoszlatva, hogy alaposan beborítsa a szeleteket. 170°C-ra előmelegített sütőben 20-30 percet sütjük.
  5. A zöldfűszeres pirított újburgonyával, melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A tilápia Gordon Ramsay egyik szakácskönyve nyomán készült, ő rizzsel kínálja, nekünk viszont épp volt itthon zsenge újburgonyánk, úgyhogy elcsábultam. Így a receptben keveredik az indiai ízvilág a mediterránosabb fűszerekkel, de szerintem remekül megvannak egymás mellett.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...