Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával

Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
Fűszeres-paradicsomos tilápia pirított újburgonyával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tilápia Gordon Ramsay egyik szakácskönyve nyomán készült, ő rizzsel kínálja, nekünk viszont épp volt itthon zsenge újburgonyánk, úgyhogy elcsábultam. Így a receptben keveredik az indiai ízvilág a mediterránosabb fűszerekkel, de szerintem remekül megvannak egymás mellett.

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a pirított újburgonyához:

  1. Egy lábasban feltesszük főni a krumplit. Egy nagyobb serpenyőben 25g vajat egy evőkanál olívaolajjal és a zöldfűszerekkel hevíteni kezdünk.
  2. A főtt krumplikat a serpenyőbe helyezzük, majd egy fakanál vagy villa segítségével szétnyomjuk annyira, szétlapuljon, de még éppen egyben maradjon. Sózzuk-borsozzuk, majd időnként megforgatva addig pirítjuk, míg ízlésünknek megfelelően pirult nem lesz.

Hozzávalók a fűszeres-paradicsomos tilápiához:

  1. A tilápiaszeleteket bedörzsöljük sóval-borssal, majd teflonbevonatú tepsibe fektetjük.
  2. A lila hagymát, a zöldhagymákat és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd egy evőkanál olívaolajon pirítani kezdjük.
  3. Üvegesre pirítjuk a háromféle hagyma keverékét, majd hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, a gyömbért, a chilit és koriandermagot, és sózzuk-borsozzuk. Hozzádobjuk az apróra vágott paradicsomot, a citromlevet és a friss korianderzöldet, és addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Ha késznek látjuk a szószt, kanalanként a tilápiára kenjük, egyenletesen szétoszlatva, hogy alaposan beborítsa a szeleteket. 170°C-ra előmelegített sütőben 20-30 percet sütjük.
  5. A zöldfűszeres pirított újburgonyával, melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
48 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tilápia újkrumplival, sült hal újburgonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
újkrumpli 500 g
vaj 25 g
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 10 levél
rozmaring 3 szál
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tilápia 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
lila hagyma 1 közepes db
zöldhagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1 cm
kurkuma 1 kávéskanál
koriandermag 0.5 kávéskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
koktélparadicsom 10 db
citromlé 1 citromból nyert
koriander 0.5 csokor