Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)

leírás

Tilápia alatt ne csak egyfajta halra gondoljunk, hanem kb. ezerre, mert napjainkban a tilápia név alatt kb. ennyi halfajt foglalunk össze. A tilápia halak a szivárványos sügérek családjába tartoznak, és összes fajtájuk Afrika, Madagaszkár, Dél-Amerika és Ázsia trópusi és szubtrópusi vízeiben honosak.
Gazdasági jelentőséggel csak az Afrikában megtalálható fajták bírnak, mint pl. a nílusi tilápia. A tilápia a Nílus delta vidékén őshonos. Afrikában csaknem 700 különböző fajta tilápia él.
Zömmel növényevők. Kedvelik a 20-30 fokos vízhőmérsékletet. A tilápiák nagyon gyorsan nőnek, fél év elteltével már ivarérettek és évente többször ívnak. A nőstény saját testsúlyának megfelelő kilogramm x 1500 ikrát rak le a hím által készített fészekbe.
A halak az 1 méter hosszúságot és a 6 kg-os súlyt is elérhetik.
A nagyáruházak hűtőpultjaira mélyhűtőtt tilápia filéként érkezik főként Ázsiából. Taiwan volt az első ország, mely exportképes minőséget állított elő.
A tilápia húsa fehér és enyhén édeskés-diós zamatú. Növényevő halként, húsa zsírszegény. És végül, de nem utolsó sorban, alig található benne szálka. A tilápia filének sokrétű felhasználási formája van: süthető, párolható, főzhető, sőt még grillezhető is.
Nemcsak sokrétűen, de gyorsan is elkészíthető belőle a kívánt fogás. Sok előkészületet nem igényel, a feldolgozás előtt lassú, kímélő felengedés után, a tilápa filéket hideg vízzel leöblíteni, majd alaposan leitatni.
Érdekesség: bőréből kígyóbőr hatású termékeket, pl. táskákat gyártanak.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A mélyhűtőben, mert fagyasztott filé formájában kapható.

Tilápia alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!