Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citrusos tilápia

Citrusos tilápia
Citrusos tilápia
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hááát az úgy volt, hogy két grépfrut kellett volna ehhez a ételhez, de az egyiket megettem. :o)  Nem használom receptekhez, mert csak úgy magában szeretem a legjobban. Így ki kellett valamit találni, hogy pótoljam a hiányosságot. Kereszteztem a citromot a naranccsal, és így lett belőle citrusos tilápia.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrusokról éles késsel levágjuk a külső héjukat, a belső héjukból pedig kivágjuk a gerezdeket. A megmaradt belső héjból kifacsarjuk a levet egy kis tálba, félretesszük.
  2. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a felhevített olajon megsütjük. Kiszedjük egy tányérra, fóliasátor alatt melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt olajon a kockára vágott hagymát 1-2 percig kevergetjük. Beleöntjük a citrusok levét, hozzáadjuk a vajat, kapribogyót, mézet meg egy nagy csipet sót. 1-2 percig kevergetjük, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. Húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a citrus gerezdeket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 856
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrusos hal, kapribogyós-mézes tilápia, kapribogyós-mézes-citrusos hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
tilápia 50 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
salottahagyma 1 közepes db
grépfrút 1 db
narancs 1 közepes db
citrom 1 db
kapribogyó 1 ek
vaj 1 ek
méz 2 ek