Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással

Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással
Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal és a citrom tökéletes párosítás, amit csak még jobban feldob az isteni fokhagymás-spenótos rizs, valamint a mindig ellenállhatatlan fehérmártás.

hozzávalók / 3 adag

hozzávalók a tilápiához

hozzávalók a rizshez

hozzávalók a mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

a mártás

  1. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit folyamatos keverés mellett, lassan, adagonként felöntünk az alaplével, ügyelve rá, hogy ne csomósodjon be.
  2. Hozzáadjuk a citromlevet és a fehér borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Ha elértük a kívánt sűrűséget, lehúzzuk a tűzről.

a rizs

  1. A rizst az olívaolajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Amíg a rizs készre fő, megsütjük a tilápiát.
  2. A halsütésből visszamaradt zsiradékra dobjuk a finomra aprított fokhagymát, a rozmaringot, a bébispenótot, valamint ráreszeljük egy fél citrom héját. Amint egy kicsit összefonnyadt már a spenót, hozzáadjuk a főtt rizst, és alaposan összeforgatjuk.

a tilápia

  1. A tilápiaszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, ráöntjük a citromlevet, valamint az olívaolajat.
  2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd oldalanként pár perccel számolva megsütjük a halszeleteket.
  3. Ha rizst is elkészítettük, jöhet a tálalás: a rizst kis tálkákba rakjuk, jól belenyomkodjuk, majd ügyesen, egyetlen mozdulattal megfordítjuk, hogy szép, félgömb alakban megmaradjon. Mellétesszük a halszeleteket, megöntözzük a mártással, majd citromkarikákkal és rozmaringgal díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 191
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült tilápia

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
tilápia 50 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek
vaj 3 ek
rizs 25 dkg
víz 5 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 0 ízlés szerint
spenót 60 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 60 g
finomliszt 4 csapott ek
alaplé 5 dl
citromlé 2 ek
fehér bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint