r
Nosalty Logó

Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással

Nosalty
Citromos tilápia spenótos rizzsel és fehérmártással
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

hozzávalók a tilápiához

hozzávalók a rizshez

hozzávalók a mártáshoz

909
Kalória
41.1g
Fehérje
77.9g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
339.1g
Víz
156.4g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
436.4mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a tilápiához

hozzávalók a rizshez

hozzávalók a mártáshoz

Összesen 909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a tilápiához

hozzávalók a rizshez

hozzávalók a mártáshoz

Összesen 2734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

hozzávalók a tilápiához

hozzávalók a rizshez

hozzávalók a mártáshoz

Összesen 134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    339.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 909 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    1931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1017.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    620 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2592 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5283 micro
Összesen 2734 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

hozzávalók a tilápiához

  1. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amit folyamatos keverés mellett, lassan, adagonként felöntünk az alaplével, ügyelve rá, hogy ne csomósodjon be.
  2. Hozzáadjuk a citromlevet és a fehér borsot, majd ízlés szerint sózzuk. Ha elértük a kívánt sűrűséget, lehúzzuk a tűzről.

hozzávalók a rizshez

  1. A rizst az olívaolajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Amíg a rizs készre fő, megsütjük a tilápiát.
  2. A halsütésből visszamaradt zsiradékra dobjuk a finomra aprított fokhagymát, a rozmaringot, a bébispenótot, valamint ráreszeljük egy fél citrom héját. Amint egy kicsit összefonnyadt már a spenót, hozzáadjuk a főtt rizst, és alaposan összeforgatjuk.

hozzávalók a mártáshoz

  1. A tilápiaszeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, ráöntjük a citromlevet, valamint az olívaolajat.
  2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd oldalanként pár perccel számolva megsütjük a halszeleteket.
  3. Ha rizst is elkészítettük, jöhet a tálalás: a rizst kis tálkákba rakjuk, jól belenyomkodjuk, majd ügyesen, egyetlen mozdulattal megfordítjuk, hogy szép, félgömb alakban megmaradjon. Mellétesszük a halszeleteket, megöntözzük a mártással, majd citromkarikákkal és rozmaringgal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 5 p

A hal és a citrom tökéletes párosítás, amit csak még jobban feldob az isteni fokhagymás-spenótos rizs, valamint a mindig ellenállhatatlan fehérmártás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek