Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fóliában sült hal

Fóliában sült hal
Fóliában sült hal
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha péntek van, akkor valami halasat kéne enni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk olívakrémes tészta volt a köret hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt gyújtsuk be, a hal kivételével az összes hozzávalót egy tálban keverjük össze.
  2. A halakat irdaljuk be, kanalazzuk a szószt a hasüregbe meg mindkét oldalára úgy, hogy a bevágásba is jusson. Rakjunk félre néhány evőkanálnyit a végére a grillezéshez.
  3. Egy nagy darab alufóliára rakva csomagoljuk be a halakat, ha lehet úgy, hogy ne érjen a halhoz csak alulról. Rakjuk a forró sütőbe, és süssük 20-25 percig, hal vastagságtól függően. Bontsuk ki a fóliát óvatosan, mert a gőz csúnyán égethet, és ha a hal húsa már nem rózsaszín vagy áttetsző, akkor jó.
  4. Az alufóliát gyúrjuk össze körben, hogy olyan legyen, mint egy csónak. Locsoljuk meg a halakat a maradék szósszal, és grillező fokozaton süssük pirosra (kb. 5 perc). Soknak fog tűnni a lé alatta, de mind kell a grillezésnél, hogy ne égjen meg.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 43x30x2,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 15 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 145
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
714 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

alufóliában sült tilápia, alufóliás csőben sült hal, tilápia csőben sütve

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sat, 2014-11-08 23:06

Kedves NoSalty! "Mit egyen a hazi kedvenc?" cimu cikket nem talalom, de gondolom a macskara gondoltatok, mert az is szereti a halat. :o)
udv:witch

Kitsune
Kitsune Sat, 2014-11-01 17:45

Ám itthon miből lehet finom? Tengeri hal? Pisztráng? Köszi, Kit

witch
witch / witch Sat, 2014-11-01 18:12

A tilapia edesvizi hal, szoval a pisztranggal szerintem lehet helyettesiteni. Ugyan en csak ponttyal "talalkoztam" otthon es azzal is csak karacsonykor, lehet, hogy az is jo lenne ennel a receptnel.
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2014-03-31 20:30

Nagyon szivesen keszitenek magyar halbol etelt, ha nalunk kaphato lenne. ☺
udv:witch

183
tilápia 60 dkg
osztrigaszósz 4 ek
szójaszósz 4 ek
fokhagyma 8 gerezd
halszósz 1 ek
barna cukor 2 ek
fekete bors 0.5 kávéskanál
citromlé 1 ek
chili 1 db