r
Nosalty Logó

Édesburgonya saláta avokádóval rukkolával és tahini öntettel

NS
Édesburgonya saláta avokádóval rukkolával és tahini öntettel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Édesburgonya

Saláta

Öntet

425
Kalória
11g
Fehérje
39g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
231.3g
Víz
29.7g
Koleszterin
9.2g
Rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Édesburgonya

Saláta

Öntet

Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Édesburgonya

Saláta

Öntet

Összesen 1277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Édesburgonya

Saláta

Öntet

Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    11518 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 425 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3560.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    941 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    694 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    34554 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3414 micro
Összesen 1277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2844 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

Édesburgonya

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Megtisztítjuk az édesburgonyákat, és apró kockákra vágjuk.
  3. Egy tepsire szórjuk és fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, és 20-30 perc alatt ropogósra sütjük őket.

Saláta

  1. Az avokádót, fetát és az újhagymákat felkockázzuk, és egy nagy tálba helyezzük a salátákkal.

Öntet

  1. Egy befőttes üvegben összerázzuk a lereszelt fokhagymát egy lime levével és az összes többi hozzávalóval, majd az egészet a salátára öntjük.
  2. Hozzáadjuk az édesburgonya kockákat, és még melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Az édesburgonya az egyik kedvencem, így elég gyakran kerül az asztalra. Őszi-téli időszakban pedig még inkább kívánja az ember ezt a csodás, édes és krémes zöldséget.

További receptek

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...