r
Nosalty Logó

Szerb krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szerb krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3739.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    2779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 1017 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, és kb. 1 kk sóval besózzuk, félrerakjuk.
  2. A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, lehámozzuk, és kb. 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
  3. A krumplit összekeverjük a vöröshagymával.
  4. Elkészítjük az öntetet: a hozzávalóit egy tálkában elkeverjük, a fokhagyma préselve kerül bele.
  5. Amikor kész, ráöntjük a krumplira, átkeverjük jól, és amikor megvagyunk vele, a végén megöntözzük extraszűz olívaolajjal.
  6. Állni hagyjuk 2-3 órát, utána fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 55427
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 15.

Ajánló

Nagyon fontos! Csak borecetet használjunk, máskülönben nem érjük el a megfelelő ízeket. Remekül alkalmazható köret nyáron rántott húsok mellé, pljeskavicához, sült, vagy grillezett ételekhez, és tengeri halhoz is. pH besorolás: enyhén savasít

Receptkategóriák

Mr. Smith gyerekkorát az akkori Jugoszláviában töltötte, mint már egyszer említettem. Természetesen az ott szerzett receptek még mindig használatban vannak, pláne, ha ilyen egyszerű finomságról légyen szó. Édesanyja receptje alapján adjuk most közkinccsé.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...