r
Nosalty Logó

Currys burgonyasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Currys burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 328 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    919 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, az olajban üvegesre dinszteljük, hozzákeverjük a curryt és a kurkumát, további 1 percig sütjük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a joghurtot és a majonézt.
  3. A fűszeres öntetet a burgonyára öntjük, összekavarjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A salátát legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
  4. A tojásokat cikkekre vágjuk. A salátát a tojáscikkekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1652
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másfajta burgonyasaláta. A salátához keverhetünk kockákra vágott friss ananászt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek