r
Nosalty Logó

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából

Évi néni
Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

567
Kalória
20g
Fehérje
69.1g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
64.5g
Víz
110.1g
Koleszterin
946.6mg
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10965.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    4007 mg
  • Nátrium
    3954 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1511 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, és felfuttatjuk vele az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzákeverjük a joghurtot, olvasztott vajat, tojások sárgáját, cukrot, majd a lisztet és a sót, vaníliakivonatot, citrusport.Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ketté osztjuk, egy-egy téglalapot nyújtunk belőle.
  4. Késes robotgépben a sonkát, sajtot, fűszereket és a szószt összedaráljuk (még darabos legyen). A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd elterítjük rajta a pizzás tölteléket, feltekerjük és kb. 3 cm magascsigákra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messzebb, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  5. A mandulát, a kardamomot és a cukrot a késes robotgépben megdaráljuk (darabos legyen).
  6. A 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A második kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, szétterítjük rajta a tojásfehérjehabot, egyik részére a mandulás keveréket szórjuk, a másik felét megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral, és feltekerjük. Ebből is 3 cm magas csigákat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojással.
  7. A tésztákat fél órát langyos helyen kelesztjük, aztán 160 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen (alul-felül sütés: 180 C) kb fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Az iskolaszezonban muszáj elkápráztatnom a kisfiamat mindig valami új tízóraival, különben nem eszik a büdös kölke. Elfelejthetem a reggeli alvást.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek