r
Nosalty Logó

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából

Évi néni
Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

567
Kalória
20g
Fehérje
69.1g
Szénhidrátok
25.9g
Zsír
64.5g
Víz
110.1g
Koleszterin
946.6mg
Rost
13.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10965.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    4007 mg
  • Nátrium
    3954 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1511 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, és felfuttatjuk vele az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzákeverjük a joghurtot, olvasztott vajat, tojások sárgáját, cukrot, majd a lisztet és a sót, vaníliakivonatot, citrusport.Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ketté osztjuk, egy-egy téglalapot nyújtunk belőle.
  4. Késes robotgépben a sonkát, sajtot, fűszereket és a szószt összedaráljuk (még darabos legyen). A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd elterítjük rajta a pizzás tölteléket, feltekerjük és kb. 3 cm magascsigákra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messzebb, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  5. A mandulát, a kardamomot és a cukrot a késes robotgépben megdaráljuk (darabos legyen).
  6. A 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A második kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, szétterítjük rajta a tojásfehérjehabot, egyik részére a mandulás keveréket szórjuk, a másik felét megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral, és feltekerjük. Ebből is 3 cm magas csigákat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojással.
  7. A tésztákat fél órát langyos helyen kelesztjük, aztán 160 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen (alul-felül sütés: 180 C) kb fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2

Az iskolaszezonban muszáj elkápráztatnom a kisfiamat mindig valami új tízóraival, különben nem eszik a büdös kölke. Elfelejthetem a reggeli alvást.

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...