r
Nosalty Logó

Spenótos és pizzás csigák

NS
Spenótos és pizzás csigák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

1080
Kalória
30.5g
Fehérje
146.8g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
182.5g
Víz
189.9g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    7487 micro
Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12133.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2353 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    6515 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    881.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1459 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21686 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    44922 micro
Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1673 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A friss élesztőt meleg tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A hozzávalókat (a vaj kivételével) egy tálba tesszük. A robotgép dagasztó karjával vagy kézzel összedolgozzuk a tésztát, amíg szép sima, hólyagos tésztát kapunk.
  2. Apránként, kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha nagyon száraz, kemény, kevés langyos tejjel segítünk neki. Ha túl sok benne a nedvesség, akkor lisztet teszünk még hozzá.
  3. Félretesszük, és hagyjuk kelni 20-30 percig.
  4. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, ugyanígy a tölteléket is, és elkezdjük kinyújtani. Négyzet alakú tésztát nyújtunk, és megkenjük a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk, vagy felszeleteljük, és akkor csigák lesznek.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás + 1 dl tejszín keverékével, és addig sütjük, amíg ezt beszívja magába.

spenótos töltelék

  1. A tejet felmelegítjük, és beledobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, a kukoricakeményítőt, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad és be nem sűrűsödik.
  2. Ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

pizzás töltelék

  1. Sűrűre főzzük a paradicsomlében a keményítőt, fűszerezzük.
  2. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kerek évfordulós születésnapomra készítettem el ennek a recepteknek a spenótos változatát először. Az eredeti recept szerint ebből  kakaós csiga készült, amit bővítettem vaníliás csiga készítésével. A későbbiek folyamán pedig a pizzás változattal. Így lett nagyon jó vendégváró sütemény, mert készíthető édes és sós formában is.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek