r
Nosalty Logó

Spenótos és pizzás csigák

NS
Spenótos és pizzás csigák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

1080
Kalória
30.5g
Fehérje
146.8g
Szénhidrátok
39.9g
Zsír
182.5g
Víz
189.9g
Koleszterin
7.3g
Rost
18.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    7487 micro
Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12133.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2353 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    6515 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1459 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21686 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    44922 micro
Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1673 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A friss élesztőt meleg tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A hozzávalókat (a vaj kivételével) egy tálba tesszük. A robotgép dagasztó karjával vagy kézzel összedolgozzuk a tésztát, amíg szép sima, hólyagos tésztát kapunk.
  2. Apránként, kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha nagyon száraz, kemény, kevés langyos tejjel segítünk neki. Ha túl sok benne a nedvesség, akkor lisztet teszünk még hozzá.
  3. Félretesszük, és hagyjuk kelni 20-30 percig.
  4. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, ugyanígy a tölteléket is, és elkezdjük kinyújtani. Négyzet alakú tésztát nyújtunk, és megkenjük a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk, vagy felszeleteljük, és akkor csigák lesznek.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás + 1 dl tejszín keverékével, és addig sütjük, amíg ezt beszívja magába.

spenótos töltelék

  1. A tejet felmelegítjük, és beledobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, a kukoricakeményítőt, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad és be nem sűrűsödik.
  2. Ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

pizzás töltelék

  1. Sűrűre főzzük a paradicsomlében a keményítőt, fűszerezzük.
  2. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kerek évfordulós születésnapomra készítettem el ennek a recepteknek a spenótos változatát először. Az eredeti recept szerint ebből  kakaós csiga készült, amit bővítettem vaníliás csiga készítésével. A későbbiek folyamán pedig a pizzás változattal. Így lett nagyon jó vendégváró sütemény, mert készíthető édes és sós formában is.

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...